Χριστίνα Μ. Ψύλλα: «Ήθελα απεγνωσμένα να διαβάσω κάτι που να περιέχει μαγεία, έρωτες, μια Ακαδημία και μυθικά πλάσματα»

Η Βασίλισσα του Χρόνου κέρδισε τις εντυπώσεις, από τις πρώτες κιόλας ημέρες της έκδοσής της. Πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά βιβλίο, της νεαρής συγγραφέως Χριστίνα Μ. Ψύλλα, που μας ξεναγεί ακόμη βαθύτερα στον μαγικό κόσμο της Νημφαιάς Ακαδημίας.

Η γραφή του βιβλίου, εναλλάσσεται ανάλογα με το πρόσωπο που διηγείται την ιστορία. Το οποίο συνοδεύεται από ένα ξεχωριστό γράφημα, που αναδεικνύει ένα προσωπικό στοιχείο του χαρακτήρα. Αυτό βοηθάει στο να καταλαβαίνεις πιο εύκολα ποιο πρόσωπο μιλάει, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την εξέλιξη της πλοκής. Καθώς εκτός από τον κύριο πυρήνα Ελίζ Γουάιτ, γνωρίζουμε και άλλα βασικά πρόσωπα. Εξίσου σημαντική είναι η επέκταση του χάρτη, σε σχέση με το πρώτο βιβλίο η «Φλόγα της Ελεγκάντι.

Στο δεύτερο, λοιπόν, βιβλίο παρακολουθούμε την εξέλιξη της Ελίζ ως μία Ελεγκάντι. Με την βοήθεια του Κάι, η Ελίζ μαθαίνει να ελέγχει τις δυνάμεις της, ενώ η σχέση της με τον Στέφαν ταράσσεται. Η Ελίζ έχοντας στο πλευρό της τις φίλες της, έρχεται αντιμέτωπη με τις σκιές. Μυστήριο και σκοτάδι γεμίζει την ακαδημία. Ο κάθε ήρωας περνάει την δική του προσωπική δοκιμασία. Μάχες και μαγεία, γεμίζουν με αγωνία τον αναγνώστη.

Ήρθε όμως το σημείο, να μας τα πει καλύτερα η ίδια η συγγραφέας: 

– Χριστίνα, πώς εμπνεύστηκες τον μαγικό κόσμο της Νημφαιάς Ακαδημίας;

Καταρχάς, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υπέροχη παρουσίαση και την ευκαιρία που μου δώσατε να μιλήσω για τα βιβλία μου μέσα από αυτή τη συνέντευξη.

Ο κόσμος της Νημφαιάς Ακαδημίας δημιουργήθηκε από την ανάγκη μου να βρω κάτι που δεν υπήρχε. Ήθελα απεγνωσμένα να διαβάσω κάτι που να περιέχει μαγεία, έρωτες, μια Ακαδημία και μυθικά πλάσματα. Δεν μπορούσα να το βρω όποτε το έφτιαξα μόνη μου.

– Σε πόσο χρονικό διάστημα κατάφερες να ολοκληρώσεις το πρώτο βιβλίο;

Το πρώτο βιβλίο το τελείωσα αρκετά γρήγορα μόλις σε 3 μήνες, ενώ το δεύτερο μου πήρε 1,5 χρόνο.

– Ξεκίνησες να γράφεις κατευθείαν το δεύτερο;

Την στιγμή που έγραψα τέλος στο πρώτο βιβλίο, έγραψα κατευθείαν κεφάλαιο 1 στο δεύτερο. Μάλιστα, το δεύτερο βιβλίο είχε ολοκληρωθεί πριν εκδοθεί το πρώτο.

– Πρόκειται για τριλογία ή για περισσότερα βιβλία που θα σχετίζονται με την Ακαδημία;

Πρόκειται για τριλογία αλλά έχω ξεκινήσει ήδη κάποια spin off που θα ανήκουν στον κόσμο της Νημφαιάς Ακαδημίας. Το αρχικό πλάνο είναι να αφορούν την φυλή που μαθαίνουμε στο τέλος του 2ου βιβλίου.

– Έχεις σκεφτεί το τέλος;

Είχα σκεφτεί το τέλος του 2ου με το που άρχισα το πρώτο βιβλίο, αλλά όχι τα τέλη των άλλων δύο.

– Οι εικονογραφήσεις είναι προσωπική δουλειά ή υπήρξε κάποια βοήθεια;

Είναι ένας συνδυασμός. Κάποια τα έκανα εγώ, ενώ κάποια άλλα τα σχεδίασαν φίλες μου (τα ονόματά τους μπορείτε να τα βρείτε στην πρώτη σελίδα).

– Έχεις κάποιο πρότυπο που σε βοηθάει να γράψεις;

Η αλήθεια είναι πως όχι. Απλά κάθομαι, ανοίγω τον υπολογιστή και γράφω ό,τι μου έρθει εκείνη τη στιγμή.

– Πώς είναι η καθημερινότητά σου;

Η καθημερινότητά μου είναι πάντα γεμάτη. Δουλεύω αρκετά, διαβάζω, γράφω, συναντώ τους φίλους μου, κάνω γυμναστική και τα σχετικά.

– Πώς γεμίζεις τον ελεύθερο σου χρόνο;

Μ’ αρέσει να βγάζω φωτογραφίες για το Instagram, να γυρνάω βίντεο για το Youtube, να πηγαίνω για φαγητό ή για σινεμά. Επίσης λατρεύω τα ταξίδια και γενικά να περνάω χρόνο με τους δικούς μου ανθρώπους.

– Εκτός από το είδος φαντασίας, έχεις σκεφτεί κάποιου άλλου είδος ιστορία;

Γράφω ένα αισθηματικό και όνειρό μου είναι να γράψω ένα μυθιστόρημα μυστηρίου και εποχής.

– Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας ένα κομμάτι από το επόμενο βιβλίο σου;

«Αφήνω πίσω μου την ελπίδα, και εισέρχομαι με μόνο σύμμαχο την απώλεια».

– Λίγο πριν κλείσουμε, να αναφέρουμε το βραβείο σου στο Fantasy Festival ως το «Καλύτερο Ελληνικό Μυθιστόρημα Φαντασίας για το 2021», το πίστευες ότι θα συνέβαινε; Πώς ένιωσες;

Δεν το περίμενα με τίποτα. Δεν υπερβάλλω όταν λέω ότι παραλίγο να βάλω τα κλάματα. Ένιωσα απίστευτα τυχερή και ευγνώμων για τους αναγνώστες μου που είναι πάντα εδώ για εμένα και την ιστορία μου, αλλά και μια απερίγραπτη χαρά.

Συνέντευξη στην Κωνσταντίνα Τομπουλίδου

Η Κωνσταντίνα Τομπουλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη, τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει μετακομίσει μόνιμα στην Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη της 2ης ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην ειδικότητα υπάλληλος διοικητικών καθηκόντων, κάνοντας παράλληλα την πρακτική στο ΕΒΕΘ. Η συγγραφή είναι η μεγάλη της αγάπη, όπως επίσης το θέατρο και ο κινηματογράφος. Μεγάλο της όνειρο είναι να καταφέρει να εκδώσει το δικό της μυθιστόρημα.