«Χωρίς Άντρες» του Χρήστου Αζαριάδη από τις εκδόσεις Bell (άποψη)

«Χωρίς Άντρες», Αυτός είναι ο κόσμος όπου κινείται το βιβλίο του συγγραφέα Χρήστου Αζαριάδη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell.

Επτά γυναίκες, οι οποίες κουβαλούν τα δικά τους πάθη, πρέπει να επιβιώσουν και να λύσουν το μυστήριο του ξαφνικού θανάτου των αντρών, χωρίς να χάσουν τον εαυτό τους.
Βασανίζονται σχετικά το αν ο νέος κόσμος είναι ιδανικός ή όχι, καθώς πολλές από αυτές έχουν άσχημα βιώματα από άντρες.

Ο συγγραφέας θέτει πολλά ζητήματα που ταλαιπωρούν το γυναίκειο φύλο και αφορούν την κακοποίηση με διάφορες μορφές. Επίσης παραθέτει και στοιχεία, όπως ότι όλοι οι τύραννοι της ανθρωπότητας, σαν τον Χίτλερ, ήταν άντρες. Όμως οι άντρες είναι ταυτόχρονα απαραίτητοι στην παραγωγή η οποία έχει σταματήσει στον νέο αυτόν δυστοπικό κόσμο και τα πάντα είναι σε έλλειψη.

Σε ένα στριπτιτζάδικο θα απαντηθεί τελικά το ερώτημα για το αν ένας κόσμος χωρίς άντρες θα μπορούσε να ’ναι ιδανικός, με μια φωνή βροντερή και υπόκωφη να φωνάζει όχι, μια και σε αυτό το περιβάλλον, τώρα που οι άντρες έχουν αφανιστεί, τα θύματα έχουν μετατραπεί σε θύτες. Δηλαδή το κακό ενυπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως φύλου.

Το «Χωρίς Άντρες» του Χρήστου Αζαριάδη από τις εκδόσεις Bell αναμένεται να αποτελέσει ένα βιβλίο ορόσημο στον χώρο της δυστοπίας και της φαντασίας. Επίκαιρο, ανατρεπτικό, ευρηματικό και καίριο στην πλοκή του, με βαθυστόχαστα νοήματα, αποτελεί ένα λογοτεχνικό επιστέγασμα που θα κερδίσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη, ο οποίος δε θα είναι απαραίτητα fan του είδους.

Με αψεγάδιαστη κινηματογραφική γραφή, ο συγγραφέας δομεί το περιβάλλον καταστροφής, σκιαγραφεί απόλυτα τους χαρακτήρες του σαν πρωταγωνιστές ταινίας και κινεί τα νήματα ξεδιπλώνοντας όλη την δράση μέσα στις σελίδες του βιβλίου. Στην Αμερική θα γινόταν ταινία με τα κινηματογραφικά στούντιο να σφάζονται ποιο θα το πάρει.

Μία ιδανική επιλογή για τις διακοπές σας τώρα το καλοκαίρι. Προτιμήστε το και δε θα χάσετε.

Το βιβλίο «Χωρίς Άντρες» του Χρήστου Αζαριάδη από τις εκδόσεις Bell: εδώ

Διαβάστε περισσότερες απόψεις για βιβλία και συνεντεύξεις συγγραφέων: εδώ

Ο Γιώργος Δόλγυρας γεννήθηκε στα Ιωάννινα 10.05.89. Μεγάλωσε στην Έδεσσα και τα τελευταία χρόνια ζει στην Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο τμήμα Δημοσιογραφίας. Παρακολούθησε μαθήματα σκηνοθεσίας, θεάτρου και συγγραφής. Εργάστηκε σε διάφορες θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Το 2020 εκδόθηκε η πρώτη του συλλογή διηγημάτων Τρόμου – Φαντασίας: «Σκοτεινά Φεγγάρια», η οποία κυκλοφόρησε από τις «Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή». Αρθρογραφεί επίσης στον ιστότοπο πολιτισιμού: culturepoint.gr.