Ήξερες το πιο απομακρυσμένο σημείο στον κόσμο…;

Το «σημείο Νέμο» βρίσκεται κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά! Πρόκειται για ένα μέρος στον ωκεανό από το οποίο η κοντινότερή του στεριά βρίσκεται πάνω 1400 ναυτικά μίλια (περίπου 2.593 χλμ.) μακριά. Η τοποθεσία του “σημείου Νέμο” είναι στο τρίγωνο μεταξύ της Νήσου Ντούσι, του Μότο Νούι και Νήσου Μάχερ. Λέγεται μάλιστα πως ένας αστροναύτης είναι πιο πιθανό να βρεθεί κοντά σε αυτό το σημείο από οποιονδήποτε άνθρωπο στη Γη!

Timwi [Public domain]

Η λέξη Νέμο σημαίνει στα λατινικά «κανένας», όπως επίσης ήταν και το όνομα του διάσημου χαρακτήρα του Ιούλιου Βερν, «Captain Nemo». Το «σημείο Νέμο» θεωρείται και «νεκροταφείο» διαστημικών αεροσκαφών, καθώς αρκετοί δορυφόροι και κατάλοιπα αεροσκαφών πέφτουν σε αυτό το σημείο, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγκρουση με κατοικήσιμη περιοχή.

Πηγές:

Eerie Facts About Point Nemo, The Most Remote Location On Planet Earth

Πτυχιούχος οικονομικών επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών οικονομικών σπουδών. Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Βασική μου επιδίωξη, είναι να παρουσιάσω ενδιαφέροντα άρθρα οικονομικού (κυρίως) περιεχομένου, ώστε να γίνονται από όλους κατανοητά.