Σχέση ανθρώπου-σκύλου (βίντεο)

Ποια είναι η σχέση του ανθρώπου με έναν σκύλο; Ποια τα οφέλη του να έχεις δίπλα σου έναν σκύλο; Τι κάνουν οι σκύλοι για εμάς; Τι μας διδάσκουν για τη ζωή και τις καθημερινές στιγμές της; Για ποιους λόγους αποφασίζουμε να αποκτήσουμε σκύλο και πώς πρέπει να είμαστε εμείς μέσα σε αυτήν την σχέση;

Η επιλογή απόκτησης ενός σκύλου θα πρέπει να διαθέτει αίσθημα ευθύνης, να αποτελεί αποτέλεσμα ώριμης σκέψης και να είμαστε σίγουροι για τα υλικά και συναισθηματικά αγαθά που μπορούμε να του παρέχουμε. Οφείλουμε να σεβαστούμε τον σκύλο και τις ανάγκες του.

«Γνώση και Χρόνος», οι δυο πολύτιμες συμβουλές για μια καλύτερη σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και τον σκύλο.

Μέσα από το βίντεο αυτό θα λάβουμε απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα.

Σε συνεργασία με το κανάλι στο YouTube Ψychosocials

Επιμέλεια κειμένου: Ευγενία Κελαράκου

Απόφοιτη Ψυχολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Eιδικευόμενη Ψυχοθεραπεύτρια Συστημικής/Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας. Πιστεύω η ψυχολογία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και η ύπαρξη της ψυχικής μας ευημερίας και γαλήνης δημιουργούν τις συνθήκες για μια πιο ευτυχισμένη και παραγωγική ζωή. Μόττο μου: «Ας δείξουμε εμπιστοσύνη στη ζωή και στο ένστικτό μας. Ξέρουν να μας καθοδηγούν». (nikolidakiel.psy@gmail.com)