2 σειρές του Ant1 Plus που αξίζουν το χρόνο μας

Πριν περίπου ένα χρόνο, ο όμιλος Ant1, έφερε στο προσκήνιο, τη δικιά του online streaming πλατφόρμα με πρωτότυπο περιεχόμενο σειρών αλλά και ταινιών, το λεγόμενο Ant1 Plus. Μιας και οι μέρες είναι αρκετά ζεστές και επιβάλλουν κλιματιστικό & σειρές, για όσους διαθέτουν λογαριασμό, αλλά και για όλους εκείνους που το σκέφτονται να αποκτήσουν πρόσβαση, σας προτείνουμε δύο νέες ελληνικές παραγωγές που είναι διαθέσιμες μόνο στο Ant1 Plus και αξίζουν σίγουρα το χρόνο μας.

«Ζωή», της Δωροθέας Πασχαλίδου

Πρόκειται για μια αρκετά πρωτότυπη σειρά για τα δεδομένα της ελληνικής τηλεόρασης. Πραγματεύεται τα μεταφυσικά γεγονότα που βιώνει η πρωταγωνίστρια Ζωή, μετά από ένα απρόσμενο ατύχημα που έχει. Σε κάθε ένα από τα 12 επεισόδια της σειράς, αναλαμβάνει μια αποστολή που πρέπει να φέρει εις πέρας. Να βοηθήσει έναν πεθαμένο να περάσει στην αιωνιότητα, αφού πρώτα κλείσει ο,τι εκκρεμότητα άφησε πριν φύγει. Η ζωή της πρωταγωνίστριας, μετά απ’ αυτό, άλλαξε ριζικά, παίρνοντας άλλη τροπή.
Είναι απ’ αυτές τις σειρές, που συνδυάζουν το γέλιο και τη συγκίνηση και ταυτόχρονα, σε κάθε τέλος, έπεται η κάθαρση. Θεωρώ, ότι αποτελεί την ιδανική σειρά, για όλους εκείνους που έχουν χάσει κάποιον δικό τους κοντινό άνθρωπο, και παλεύουν καθημερινά με το πένθος. Ίσως μιλήσει λίγο παραπάνω στην ψυχή σας, και σας κάνει να δείτε τη «Ζωή» με άλλο μάτι. Αξιοσημείωτο είναι, ότι σε κάθε επεισόδιο, αναφέρεται και ένα ζήτημα της κοινωνίας μας που μας αφορά όλους έμμεσα αλλά και άμεσα (ναρκωτικά, κακοποίηση, ομοφυλοφιλία κτλ.). Περίμενα κάθε Παρασκευή για νέο επεισόδιο, και κάθε φορά ήθελα και λίγο ακόμα. Ωστόσο πλέον, θα βρείτε διαθέσιμα όλα τα επεισόδια μαζί, και μπορείτε να την απολαύσετε ολόκληρη χωρίς σταματημό.


Πρωταγωνιστούν: Μαρία Καβογιάννη, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Κώστας Φιλίππογλου, Γιάννης Σοφολόγης

Συμμετέχουν: Τάσος Παλαντζίδης, Κατιάνα Μπαλανίκα, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Πάνος Μουζουράκης, Τάνια Τρύπη, Τάνια Τσανακλίδου, Ταμίλα Κουλίεβα, Ορέστης Χαλκιάς, Τόνια Σωτηροπούλου, Γιώργος Χρανιώτης, Γιώργος Καραμίχος, Μπέτυ Λιβανού, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Melia Kreiling, Πάνος Ιωαννίδης, Ράνια Οικονομίδου, Γιώργος Μακρής, Αναστασία Παντούση, Χρήστος Βασιλόπουλος, Γιώργος Κοψιδάς, Κωστής Μαραβέγιας, Λάζαρος Καρανάσιος, Δάφνη Αλεξάντερ, Λήδα Πρωτοψάλτη, Γιάννα Τερζή, Κατερίνα Χέλμη, Κίμωνας Κουρής, Κωνσταντίνος Καΐκης, Μελισσάνθη Μάχουτ, Εύα Κέσσελρινγκ, Τριανταφυλλιά Ταμπαλιάκη, Χρήστος Κοντογεώργης, Άκης Σακελλαρίου

Σενάριο: Δωροθέα Πασχαλίδου

Σκηνοθεσία: Δωροθέα Πασχαλίδου

Εκτέλεση Παραγωγής: Foss Productions

«Είμαι η Τζο», βασισμένο σε μια ιδέα της Ιωάννας Ασημακοπούλου

Πρόκειται για μια σειρά, διαφορετική. Ίσως και η πρώτη σειρά που μιλάει για την πραγματικότητα των γυναικών σε διάφορες στιγμές της ζωής τους. Η Τζο, είναι μια γυναίκα γύρω στα 38, «single», εγκλωβισμένη ανάμεσα στην πατριαρχική κοινωνία αλλά και τον φεμινισμό. Από τη μια η μαμά της τη ρωτάει πότε θα παντρευτεί ή θα κάνει κανά μωρό, απ’ την άλλη η αδερφή της, με τις ακραίες φεμινιστικές απόψεις της, της λέει να διεκδικήσει την ελευθερία της.
Σε μια κοινωνία που οι γυναίκες ακολουθούν τα «πρεπει» της, η Τζο κάνει αυτό που θέλει. Μπορεί να πληρωνε το τίμημα κάθε φορά, όμως άξιζε, και με το παραπάνω. 8 διαφορετικά επεισόδια, σε καθένα απ’ αυτα, και ένα ταξίδι για την σκληρή πραγματικότητα των γυναικών που θα έπρεπε να έχει καταρριφθεί. Όπως έχει δηλώσει, η Ιωάννα Ασημακοπούλου, που εκτός από την κεντρική ιδέα του σεναρίου, πρωταγωνιστεί κιόλας, αν έπρεπε να έχει δοθεί άλλος τίτλος στη σειρά, αυτός θα ήταν «Είμαστε όλες Τζο». Και αυτό ακριβώς, θα ξεστομίσει κάθε γυναίκα μόλις ολοκληρώσει και το τελευταίο επεισόδιο. Μια ιστορία γεμάτη αλήθειες, γέλιο, αλλά και συγκίνηση. Κομμάτια της καθεμιάς από εμάς, θα βρούμε όλες μας εκεί μέσα.

Σενάριο: Βασίζεται σε μια ιδέα της Ιωάννας Ασημακοπούλου, ενώ το υπογράφουν ο Παναγιώτης Χριστόπουλος & η Άρτεμις Γρύμπλα

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Πιλάβιος

Πρωταγωνιστούν: Ιωάννα Ασημακοπούλου, Άρτεμις Γρύμπλα, Χάρης Τζωρτζάκης, Μιχάλης Συριόπουλος και Ευδοκία Στατήρη

Δείτε τις σειρές του Ant1 Plus: εδώ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα: εδώ

Η Ρένια Γαλιώτη, γεννημένη το 2002, είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Με πολλή αγάπη για τα παιδιά, το διάβασμα, τις τέχνες και τον πολιτισμό γενικότερα, αποφάσισε να ασχοληθεί με το γράψιμο επί των παραπάνω θεμάτων, κάτι το οποίο τη γεμίζει από πολύ μικρή ηλικία. Μεγάλη της αγάπη είναι το θέατρο, με το οποίο ασχολείται τα τελευταία 7 χρόνια. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια παιδαγωγικών θεμάτων, δημιουργικής γραφής κ.α.