3η Πρόσκληση σε κοινωνική δράση του Φιλολογικού Ομίλου Ελλάδος

«Αγαπητοί/ές φίλοι/ες, Με σύνθημα “Διάβαζε, για να ζήσεις” συνεχίζουμε την ενίσχυση τοπικών βιβλιοθηκών ανά την ελληνική επικράτεια. Μετά την Παιδική και Εφηβική βιβλιοθήκη Ξυλαγανής στην Κομοτηνή και το 5ο ΓΕΛ Σερρών, σας προσκαλούμε όπως συμβάλλετε, με την αποστολή βιβλίων λογοτεχνίας και μη, στην ενίσχυση της βιβλιοθήκης τού πολυθεματικού μουσείου Αλλοτροπίας στα Αντίκυρα Βοιωτίας.

Στείλτε βιβλία έως τις 30 Νοεμβρίου 2023 στη διεύθυνση:
υπόψιν Φιλολογικού Ομίλου Ελλάδος, Εκδόσεις Γράφημα,
Εξαδακτύλου 5, Θεσσαλονίκη, ΤΚ 54635, τηλ. 6972717998

Περισσότερες πληροφορίες για το πολυθεματικό μουσείο Αλλοτροπίας στα Αντίκυρα Βοιωτίας στον παρακάτω σύνδεσμο:

*Στις 24 Αυγούστου 2022 στην Πράγα, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ICOM ψήφισε τον νέο ορισμό του Μουσείου με ποσοστό 92,41%.
Περισσοτερες πληροφορίες εδώ.

Για την απόδοση του νέου ορισμού στα ελληνικά, το Ελληνικό Τμήμα του ICOM συνεργάστηκε με το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας και το Ερευνητικό Εργαστήριο Μουσειολογίας του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η επίσημη μετάφραση του ορισμού του Μουσείου στα ελληνικά παρουσιάστηκε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 στο κτίριο του Ελληνικού Τμήματος του ICOM.

Ο νέος ορισμός στα ελληνικά έχει ως εξής:

Για περισσότερα άρθρα: εδώ

Απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με πεδία ειδίκευσης το Ποινικό Δίκαιο και τις Εξαρτήσεις. Εργάζομαι ως καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στην ιδιωτική εκπαίδευση. Στόχος μου να παρουσιάσω άρθρα με κοινωνικά ζητήματα, ώστε να συμβάλλω στην γνωριμία του κοινού με την επιστήμη της Κοινωνιολογίας.