«Παλέτα Δολοφόνου» της Καίτης Δροσίνη από τις Εκδόσεις «Ελκυστής» (Άποψη)

Είχα καιρό να διαβάσω ένα αστυνομικό βιβλίο, που δε θα ήθελα να το αφήσω από τα χέρια μου, μέχρι να αποκαλυφθεί ο δολοφόνος. Αυτό συνέβη εξαιτίας της δυνατής επιστροφής της Καίτης Δροσίνη, με το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα της με τίτλο «Παλέτα Δολοφόνου», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ελκυστής.

Πρόκειται, όπως προδίδει και ο τίτλος του βιβλίου, για ένα πάντρεμα της τέχνης της ζωγραφικής με το έγκλημα. Ένα έγκλημα, που ζητάει τη λύτρωση, φτάνοντας έτσι στην κάθαρσή του, χρόνια μετά. Όμως, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Τα δεδομένα ανατρέπονται σε κάθε σελίδα.

Κεντρικός ήρωας του βιβλίου, και αφορμή για να ξετυλιχθεί το περίπλοκο κουβάρι, είναι ο Νικολάι Ναζόρωφ. Ένας Ρώσος ζωγράφος, μεγάλης φήμης, του οποίου τα έργα θα εκτεθούν στο τώρα, σε μια γκαλερί. Παράλληλα, σε ένα απόμακρο χωριό, ένας μισοθαμμένος σκελετός κάνει την εμφάνιση του, και ψάχνει δικαίωση. Έτσι, ο γνωστός αστυνομικός Αντώνης Καμπάς και η ομάδα του, αναλαμβάνουν δράση. Όμως, τι σχέση έχουν αυτά τα γεγονότα μεταξύ τους; Υπάρχει σύνδεση; Κι αν ναι, που είναι η τομή τους;

Είναι από τα βιβλία που κυλάνε σα νερό. Εγώ προσωπικά το τελείωσα μέσα σε μια μέρα. Ευκολοδιάβαστο με γραφή απλή, χωρίς περιττά στοιχεία στις περιγραφές ή πομπώδες ύφος. Ξεχώρισα ιδιαίτερα τα μικρά κεφαλαία, καθώς είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου πράγματα στα βιβλία, αλλά και τους τίτλους στην αρχή κάθε κεφαλαίου για να ξέρεις τι να περιμένεις. Κάτι που δεν κούρασε αλλά αντιθέτως, η συγγραφέας το έντυσε μοναδικά, ήταν η εναλλαγή παρελθόν – παρόν στα κεφάλαια. Επιπλέον, σε πολλά σημεία η περιγραφή των πόλεων μας ταξιδεύει μαζί με τους ήρωες και οι εικόνες που διαβάζουμε, περνάνε λεπτομερώς μπροστά απ’ τα μάτια μας. Το τέλος, δεν είναι σίγουρα αναμενόμενο και σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Άλλωστε, αυτό είναι το μυστικό και η επιτυχία, ενός καλού βιβλίου αστυνομικού περιεχομένου. Οι λάτρεις του είδους, οφείλετε να το αναζητήσετε και σίγουρα δε θα σας απογοητεύσει.

Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε η συγγραφέας: εδώ

Περισσότερα για το βιβλίο «Παλέτα Δολοφόνου» από τις Εκδόσεις Ελκυστής : εδώ

Διαβάστε ακόμα περισσότερες απόψεις για βιβλία και συνεντεύξεις συγγραφέων: εδώ

Η Ρένια Γαλιώτη, γεννημένη το 2002, είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Με πολλή αγάπη για τα παιδιά, το διάβασμα, τις τέχνες και τον πολιτισμό γενικότερα, αποφάσισε να ασχοληθεί με το γράψιμο επί των παραπάνω θεμάτων, κάτι το οποίο τη γεμίζει από πολύ μικρή ηλικία. Μεγάλη της αγάπη είναι το θέατρο, με το οποίο ασχολείται τα τελευταία 7 χρόνια. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια παιδαγωγικών θεμάτων, δημιουργικής γραφής κ.α.