Αναγνώρισε Την Αξία Της Ελευθερίας Σου

Όταν θα ανακαλύψουμε και θα αποδεχτούμε το ποιοι πραγματικά είμαστε, τότε θα αισθανθούμε την ελευθερία να θέσουμε στόχους και να τους επιτύχουμε.

«Γνωρίζοντας τον εαυτό σου, είσαι στην αρχή όλης της σοφίας».

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι τα καλύτερα αποτελέσματα έρχονται μέσα από τις δικές μας προσπάθειες. Για να μπορέσουμε όμως να κάνουμε τις σωστές επιλογές, αυτές που θα οδηγήσουν στα επιθυμητά για εμάς αποτελέσματα, θα πρέπει αρχικά να έχουμε κατανοήσει ποιοι είμαστε και τί θέλουμε να επιτύχουμε.

Οι προκαταλήψεις αλλά και οι περιοριστικές πεποιθήσεις, μας κρατούν μακριά από την επίτευξη των στόχων μας. Τις περισσότερες φορές εμείς οι ίδιοι μπλοκάρουμε την ανάπτυξή μας. Δεν νιώθουμε ελευθερία μέσα από τις αποφάσεις που παίρνουμε για αυτό και παραμένουμε ανικανοποίητοι. Έτσι βρισκόμαστε σε μια καθημερινή εξαντλητική αναζήτηση τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Η κατανόηση του εαυτού μας, μας οδηγεί στο να αισθανόμαστε ελεύθεροι να πράξουμε ό,τι θεωρούμε ότι θα μας βοηθήσει να πάμε μπροστά, να αναπτυχθούμε ως προσωπικότητες.

Προσωπικά, σε κάθε αλλαγή της ζωής μου έφερνα αντίσταση στον ίδιο μου τον εαυτό. Ένιωθα ότι δεν μπορώ να προχωρήσω γιατί μου ήταν δύσκολο να υπερασπιστώ τα θέλω μου, και αυτό γιατί είχα πάντα την πεποίθηση ότι μπορεί να συγκρουστώ με κάποιον. Φυσικά οι αποφάσεις μου δεν έβλαπταν κανέναν, γιατί ελευθερία δεν σημαίνει «κάνω o,τι θέλω ανεξαρτήτως αν πληγώσω κάποιον». Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μέχρι μια ορισμένη ηλικία να προσπαθώ να κινούμαι με σκοπό να μην δυσαρεστώ τους άλλους. Τι έκανα όμως; Δυσαρεστούσα τον εαυτό μου και φυσικά δεν ήμουν πλήρως ικανοποιημένη γιατί δεν ζούσα με βάση τις δικές μου επιλογές αλλά με βάση αυτό που πίστευα ότι περίμεναν οι άλλοι από εμένα. Ποιοι άλλοι; Η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, οι συνεργάτες μου, οι άνθρωποι που ήταν δίπλα μου και ήθελα να είναι υπερήφανοι για εμένα.

Μέχρι που άρχισα να αναρωτιέμαι,

«Τι είναι αυτό που πραγματικά θέλω;»

«Γιατί οι άνθρωποι που με αγαπούν και με εκτιμούν πιστεύω ότι θα με κρίνουν;»

«Ποια εικόνα θέλω να με αντιπροσωπεύει;»

Ερωτήσεις που με έκαναν να αναγνωρίσω τι πραγματικά θέλω, που μπορώ να φτάσω και τι με κρατά πίσω.

Πόσο έτοιμος είσαι να θέσεις τις ίδιες ερωτήσεις στον εαυτό σου;

Μέσα από μια coaching συνεργασία μπορείς να αναγνωρίσεις τις πραγματικές σου ανάγκες, να ενστερνιστείς τις αξίες σου με σκοπό να καθοδηγείσαι σύμφωνα με αυτές.

Με αυτό τον τρόπο θα καταλάβεις τί σε κρατάει πίσω και θα σχεδιάσεις τον δρόμο για να προχωρήσεις μπροστά και ως εκ θαύματος θα κάνεις τα βήματα εκείνα που τόσο καιρό νόμιζες ότι δεν μπορούσες να κάνεις.

Επιλέγοντας ένα πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης δίνεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να αναγνωρίσει ανάγκες και αξίες, μοναδικές για εσένα, να οραματιστεί το ιδανικό μέλλον, να θέσει στόχους και να αρχίσει να τους υλοποιεί. Με αυτόν τον τρόπο θα χτιστεί η βάση πάνω στην οποία θα πορεύεσαι στην υπόλοιπη ζωή σου.

Αν λοιπόν θέλεις:

  • Να θέσεις υψηλότερα στάνταρ μέχρι να νιώσεις εκπληκτικά
  • Να αναπτύξεις όλους τους τομείς της ζωής σου
  • Να ενδυναμώσεις τις διαπροσωπικές σου σχέσεις
  • Να βελτιώσεις και γιατί όχι να αποκτήσεις τις ιδανικές για εσένα συνθήκες διαβίωσης
  • Να είσαι ολιστικά προστατευμένος
  • Να επιλέξεις την δουλειά εκείνη που θα σε ικανοποιεί και θα σε εκφράζει επιτρέποντας σου να αυτό-προσδιορίζεσαι και να νιώθεις πληρότητα

Κλείσε σήμερα ένα δωρεάν ραντεβού για να ζήσεις αυτή την μοναδική εμπειρία έκφρασης και αναγνώρισης μέσα απο τις coaching συνεδρίες προσωπικής ανάπτυξης.

Τι είναι αυτό που μπορεί να σε κρατά μακριά από όλα όσα θέλεις να επιτύχεις;

Για υπηρεσίες coaching επισκεφτείτε:

mariabakirtzi.com

Πηγή: https://mariabakirtzi.com/anagnorise-tin-aksia-tis-eleftherias-sou/

Business & Executive Coach with focus on Personal & Corporate Development. To coaching είναι ο δρόμος προς την προσωπική ανάπτυξη και αλλαγή. Είναι ο δρόμος που επέλεξα να χαράξω, όχι όμως μόνη μου, μαζί με όσους επιθυμούν να εκπληρώσουν το δικό τους στόχο.