Η ταινία που είδαμε: James Bond – No time to die

Το No time to die αποτελεί την 25η περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ! Για τον πρωταγωνιστή, Ντάνιελ Κρεγκ, θα είναι η τελευταία φορά που θα υποδυθεί τον θρυλικό πράκτορα 007 και έτσι το No Time to Die αποτελεί ένα τέλος εποχής.

Ο Ντάνιελ Κρεγκ κράτησε τον ρόλο για 14 χρόνια δίνοντάς του το ρεκόρ του ηθοποιού με τα περισσότερα χρόνια εμπειρίας στον ρόλο του Τζέιμς Μποντ. Στη δεύτερη θέση είναι ο Ρότζερ Μουρ που έμεινε στο ρόλο για 12 χρόνια, από το Live and Let Die (1973) μέχρι το A View to a Kill (1985). Όσον αφορά τον αριθμό ταινιών, ο Κρεγκ έρχεται τρίτος, καθώς ο Σον Κόνερι και ο Ρότζερ Μουρ έχουν από 7 ταινίες στο ενεργητικό τους.

Σχετικά με την πολυσυζητημένη υπόθεση, ο Τζέιμς Μποντ έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση και απολαμβάνει μια ήρεμη ζωή στη Τζαμάικα. Η γαλήνη της καθημερινότητάς του θα είναι προσωρινή και θα διακοπεί απότομα όταν ένας παλιός γνώριμος, ο Φίλιξ Λέιτερ της CIΑ, θα εμφανιστεί για να ζητήσει τη βοήθειά του. Η αποστολή διάσωσης ενός επιστήμονα τον οποίον έχουν απαγάγει θα αποδειχθεί πολύ πιο περίπλοκη απ’ ό,τι έδειχνε. Ο Τζέιμς Μποντ, μέσα από μια δαιδαλώδη διαδρομή που θα του υποδείξουν τα παρακρατικά μυστικά και οι απρόσμενες αποκαλύψεις, θα οδηγηθεί στα χνάρια ενός μυστηριώδους «κακού», ο οποίος έχει στην κατοχή του μια επικίνδυνη, νέα τεχνολογία.

Το No Time To Die ξεκινάει στον απόηχο του Spectre (2015) και με περίτρανο και επιβλητικό τρόπο, κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο (που ενσάρκωσε ο Ντάνιελ Κρεγκ), μια εποχή ολόκληρη (όλες τις αποστολές του 007) και χαρίζει στη θρυλική σειρά ένα συγκλονιστικό και αναπάντεχο φινάλε.

Ρόλος κλειδί σε αυτήν την τελική, απόλυτη περιπέτεια είναι ξανά η Μάντελεϊν Σγουάν (Λία Σεϊντού) η πρώτη ηρωίδα που παραμένει το ερωτικό ενδιαφέρον του Μποντ σε δεύτερη ταινία. Επίσης, εντυπωσιακή είναι και η ερμηνεία του βραβευμένου με Όσκαρ, Ράμι Μάλεκ, που υποδύεται έναν «ψυχικά διαταραγμένο» χαρακτήρα με απόλυτη επιτυχία.

Όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης «το No Time To Die βάζει τέλος σε μια μεγάλη ιστορία και δένει μεταξύ τους πολλές πτυχές της ζωής του πράκτορα». Τα επτασφράγιστα μυστικά, οι μεγάλες προδοσίες και η άρρηκτη εμπιστοσύνη, είναι θέματα που κυριάρχησαν στις 4 τελευταίες ταινίες με τον Τζέιμς Μποντ και στην τελευταία περιπέτεια, ο πράκτορας θα προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με τα αισθήματά του.

Πτυχιούχος οικονομικών επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών οικονομικών σπουδών. Έχω ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Βασική μου επιδίωξη, είναι να παρουσιάσω ενδιαφέροντα άρθρα οικονομικού (κυρίως) περιεχομένου, ώστε να γίνονται από όλους κατανοητά.