Η ταινία που είδαμε: Ο Αόρατος Άνθρωπος

Η πρωταγωνίστρια καταφέρνει να ξεφύγει από μια κακοποιητική σχέση, από έναν σύντροφο βαθιά ναρκισσιστή, όπου ο πλούτος και τα κατορθώματά του στον τεχνολογικό κόσμο, το θέτουν στο απυρόβλητο. Στη πορεία, ο άντρας αυτός φεύγει ολοκληρωτικά από τη ζωή της, τουλάχιστον φαινομενικά. Η ίδια όμως, βιώνει έναν διαρκή φόβο, νιώθοντας ότι η παρουσία του βρίσκεται ακόμη γύρω της.

Επιστημονική φαντασία, τρόμος και μυστήριο πλάθονται όλα μαζί για να δημιουργήσουν μία ταινία που θέτει στο τραπέζι κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα.

Την τοξική, παρασιτική βουλιμία του οικονομικά ισχυρού άντρα, που θέλει να ακούει μόνο «ναι», που αντιμετωπίζει τους άλλους ανθρώπους ως κτήματα, ως πιόνια πάνω σε μία σκακιέρα που κινούνται με στόχο την ικανοποίηση των δικών του ορέξεων.

Απέναντι στο θύμα, την γυναίκα, που προσπαθεί να απελευθερωθεί από τα δεσμά της, να ξεχάσει κάθε ανάμνησή του, και όταν χρειάζεται, να λαμβάνει μέτρα δραστικά, να αντιμάχεται τον καταπιεστή της, να παίρνει εκδίκηση.

Ο θύτης φτάνει στα άκρα και ακόμη παραπέρα, για να ικανοποιήσει τον μικρο-εγωισμό του. Το θύμα, που μη έχοντας τι άλλο να χάσει, χωρίς να δέχεται καμία βοήθεια από ένα περιβάλλον που την αμφισβητεί αδιάλειπτα, περνάει μαζί του, τα άκρα, με μόνη δύναμη το άσβεστο μίσος.

Συνεκτικό σενάριο με ενδιαφέρουσες ανατροπές, αξιόλογη σκηνοθεσία που καταφέρνει να δημιουργήσει την αίσθηση του επικείμενου κινδύνου σε κάθε στιγμή, και μία Elisabeth Moss που ενσαρκώνει επάξια το προφίλ του ανθρώπου, που πρέπει να αντιπαλέψει κάτι που ξεπερνάει κατά πολύ τις δυνάμεις του.

Δείτε τρέιλερ και υπόθεση της ταινίας:

Από: «Turritopsis Nutricula»

Επιλεγμένα άρθρα από ειδικούς στο είδος τους!