Ο Bob Katsionis επιστρέφει με ένα ξεχωριστό album!

Μπορεί ένας παραγωγός metal μουσικής να δημιουργήσει ένα 16-bit retro soundtrack album; Φυσικά και μπορεί! Ο BOB KATSIONIS επιστρέφει με νέο άλμπουμ με τίτλο “Amadeus Street Warrior”.

Ο μουσικός, παραγωγός και ιδιοκτήτης της Symmetric Records Bob Katsionis, γνωστός τόσο από την 15-ετη θητεία του στους Firewind, όσο και την δισκογραφία του με μπάντες όπως οι Outloud, Serious Black, Revolution Renaissance, Kamelot κ.ά., επιστρέφει με τον 6ο κατά σειρά solo δίσκο του που είναι κάτι…τελείως διαφορετικό: ένα retro soundtrack σε ένα βίντεο-παιχνίδι που επινόησε ο ίδιος!

Το “Amadeus Street Warrior” ηχογραφήθηκε σε ένα διάστημα μόλις 6 ημερών, με την παραδοσιακή τεχνική των video games των 90’s, χρησιμοποιώντας το όριο των 16 Midi καναλιών, χωρίς audio tracks και effects.

Σύμφωνα με τον Bob:

«Από τότε που άρχισα να γράφω και να κυκλοφορώ τις solo δουλειές μου, υπήρχαν πάντοτε φανς και φίλοι που μου έλεγαν “εσύ πρέπει να γράψεις μουσική για ένα video-game.” Δε ξέρω τι άκουγαν στα κομμάτια μου αλλά είχαν δίκιο: Πριν ακόμα ασχοληθώ με την Heavy Metal μουσική, τα πρώτα μου ερεθίσματα προέρχονταν από το χώρο των παιχνιδιών και εκεί υπήρχαν πραγματικά τρομερές μελωδίες, την τεχνοτροπία των οποίων ακούω και εγώ ο ίδιος συχνά στη μουσική μου.

Η περίοδος των εορτών του 2019 ήταν κάπως δύσκολη για μένα. Μόλις είχαμε επιστρέψει από το τελευταίο μου tour με τους Firewind, προσπαθώντας να πάρω κάποιες αποφάσεις σχετικά με το μέλλον μου στο σχήμα αυτό, ταυτόχρονα “έτρεχε” η ανακαίνιση του σπιτιού μου, αλλά και η δημιουργία του νεου Sound Symmetry Studio, ενώ είχα και τον πατέρα μου στο νοσοκομείο. Για άλλη μια φορά βρηκα καταφύγιο εκεί που έβρισκα πάντοτε: στη Μουσική.

Ξεκίνησα να γράφω το άλμπουμ αυτό εντελώς τυχαία, πειραματιζόμενος με ένα VST Plug-in μιας Φινλανδικής εταιρείας με τους οποίους συνεργάζομαι, την Ugritone. Γράφοντας το πρώτο κομμάτι, ξεκίνησε να έρχεται στο μυαλό μου ολόκληρη αυτή η ιστορία η οποία με βοήθησε να της δώσω την κατάλληλη μουσική, μένοντας πάντα πιστός τόσο στο ενορχηστρωτικό όσο και το τεχνικό πνεύμα των 90’s video games.

Ενώ λοιπόν δεν είναι σε καμμιά περίπτωση ένα heavy metal album, μπορεί κάποιος να ακούσει πολλές μελωδικές αναφορές από Iron Maiden μεχρι Dream Theater, ενώ ταυτόχρονα δεν είναι και το τυπικό retrowave/synthwave ύφος όπως αυτό παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια. Ελπίζω να βρει απήχηση στους fans και των δύο πλευρών!»

Η ιστορία αυτού του φανταστικού παιχνιδιού εκτυλίσσεται στο San Francisco το 2050. O ήρωάς μας Amadeus είναι το παιδί ενός Αμερικανού Στρατηγού του US Android Army και μιας Αυστριακής πιανίστριας, οι οποίοι γνωρίστηκαν στην Ευρώπη και μετακόμισαν στην Αμερική όπου και παντρεύτηκαν. Η μητέρα του, τον ονόμασε Amadeus απο την αγάπη της για την κλασσική μουσική, κάτι το οποίο έβρισκε πάντοτε αντίθετο τον πατέρα του, που ήθελε ο γιός του να ακολουθήσει μια στρατιωτική καριέρα. Κάποια στιγμή ο Amadeus παράτησε την στρατιωτική του σχολή και ασχολήθηκε με την μουσική και αυτό εξόργισε τόσο πολύ τον πατέρα του, ο οποίος, χρόνια αργότερα δημιούργησε μια μηχανή εκπομπής συχνοτήτων που προκαλούν στους ανθρώπους αποστροφή σε κάθε είδος μελωδίας. Η ιστορία είναι στην ουσία η διαδρομή του Amadeus μέσα στο San Fransisco (με αναφορές σε πραγματικές ιστορικές τοποθεσίες) στην οποία ψάχνει απαντήσεις για το παρελθόν του, αλλά και να αντιμετωπίσει τον πάτερα του ο οποίος πλέον έχει μεταλλαχθεί σε ένα τρωκτικοειδές ρομπότ με το όνομα “Mad Mouse”, όπως δηλαδή κοροϊδευτικά τον αποκαλούσε όταν ήταν μικρός.

Ο δίσκος κυκλοφορεί σε Digital, Deluxe Digipak CD και Audio Cassette στις 3 Ιουλίου 2020 απο την Symmetric Records και κατόπιν πολιτικής της εταιρείας, δεν θα είναι διαθέσιμος στις γνωστές πλατφόρμες (iTunes, Spotify etc) παρά μόνο στο επίσημο site της στη διεύθυνση:

https://bobkatsionis.bandcamp.com/album/amadeus-street-warrior

Μπορείτε να δείτε το promo video εδώ:

Επιλεγμένα άρθρα από ειδικούς στο είδος τους!