Βιβλίο: Οι χήρες του άντρα της (Εκδόσεις Υδροπλάνο)

«Οι χήρες του άντρα της» είναι το πρώτο μυθιστόρημα από τη συγγραφέα Ιωάννα Κανελλοπούλου το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο και ομολογουμένως αποτελεί μία ευχάριστη έκπληξη για τους βιβλιόφιλους καθώς και μια εξαιρετική ευκαιρία για διεύρυνση του αναγνωστικού κοινού αφού θα αγαπηθεί σίγουρα από όποιον τύχει να το διαβάσει. Πρόκειται για ένα έργο που ισορροπεί στο μεταίχμιο του αστυνομικού και του κοινωνικού μυθιστορήματος αφού χαρακτηρίζεται από έντονη δράση ενώ ταυτόχρονα συγκαταλέγεται στην κατηγορία του κοινωνικού.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του εν λόγω βιβλίου που κεντρίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη είναι η έξυπνη και μεστή γραφή, χωρίς περιττές και πομπώδεις εκφράσεις. Η γλώσσα της συγγραφέως είναι λιτή, κατανοητή και άμεση ενώ ταυτόχρονα ωθεί τον αναγνώστη να ταξιδέψει μαζί της από την αρχή έως το τέλος μιας ιστορίας γεμάτης μυστήριο, με γρήγορο ρυθμό καθώς και αρκετές εντάσεις και συγκρούσεις μεταξύ των ηρώων.

Κάτι που θα λατρέψετε στο συγκεκριμένο βιβλίο είναι το γεγονός ότι τη στιγμή που η συνέχεια φαντάζει δεδομένη και προβλέψιμη, έρχεται η επόμενη σελίδα να ξαφνιάσει ευχάριστα τον αναγνώστη, μιας και οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη.

Η κεντρική ηρωίδα, η Ασημίνα ή αλλιώς Μίνα Αλεξάνδρου, ήταν μια γυναίκα με μοναδικό μέλημά της να ζήσει ήρεμα δίπλα στον έρωτα της ζωής της και σύζυγό της παρά την παρουσία της πεθεράς της που δημιουργούσε συνεχώς σκόπιμα διάφορα προβλήματα. Η γαλήνη όμως διαλύεται και οι σταθερές της Ασημίνας αποτελούν οριστικά παρελθόν όταν ένα ναυάγιο κόβει το νήμα της ζωής του καπετάνιου Ζήση Αλεξάνδρου τοποθετώντας την ηρωίδα σε ένα πένθιμο μα και γεμάτο μυστικά μονοπάτι. Tα πάντα ανατρέπονται και ένα δεύτερο ναυάγιο, αυτό της υπάρχουσας έως τώρα καθημερινότητας της Ασημίνας, αντί να βυθιστεί στον ωκεανό έρχεται ξαφνικά στο φως για να ταράξει τα νερά.  

Ο αναγνώστης καλείται να μπει στη θέση της ηρωίδας και να βιώσει όλα εκείνα τα συναισθήματα που μπορούν να βγουν στο φως ξαφνικά ή να μείνουν για πάντα στο σκοτάδι συνειδητοποιώντας πως τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο και τα πάντα μπορούν να ανατραπούν σε μια μόνο στιγμή.

Θα καταφέρει η Ασημίνα να βγει στο φως και με ποιον τρόπο;

Πώς θα αντιμετωπίσει τις χήρες που ξαφνικά εμφανίζονται στη ζωή της;

Τελικά μια απώλεια είναι το τέλος ή η αρχή;

Ένα βιβλίο το οποίο είναι σίγουρο πως θα αγαπηθεί από το αναγνωστικό κοινό κάθε ηλικίας, αν δεν έχει αγαπηθεί ήδη. Από μια πολλά υποσχόμενη νέα συγγραφέα με λαμπρό μέλλον.

Ο Γιώργος Δόλγυρας γεννήθηκε στα Ιωάννινα 10.05.89. Μεγάλωσε στην Έδεσσα και τα τελευταία χρόνια ζει στην Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο τμήμα Δημοσιογραφίας. Παρακολούθησε μαθήματα σκηνοθεσίας, θεάτρου και συγγραφής. Εργάστηκε σε διάφορες θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Το 2020 εκδόθηκε η πρώτη του συλλογή διηγημάτων Τρόμου – Φαντασίας: «Σκοτεινά Φεγγάρια», η οποία κυκλοφόρησε από τις «Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή». Αρθρογραφεί επίσης στον ιστότοπο πολιτισιμού: culturepoint.gr.