Συνέντευξη με την Ανδριάνα Μπάμπαλη: «Η ιστορία κάνει κύκλους. Μετά από μια ταραγμένη περίοδο, θα επικρατήσει ηρεμία»

Μία από τις πιο ταλαντούχες και ξεχωριστές ερμηνεύτριες της γενιάς της. Αυτό το καλοκαίρι δοκιμάζεται στη  μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση «Πώς να Σωπάσω» που κάνει πρεμιέρα σήμερα στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη». Συμμετέχει μαζί με τον Χρήστο Θηβαίο, την Βιολέτα Ίκαρη, τον Κώστα Τριανταφυλλίδη και τον σπουδαίο Κώστα Καζάκο. Σήμερα, στο your e-articles η Ανδριάνα Μπάμπαλη.

-Πώς προέκυψε η ιδέα για την παράσταση «Πώς να Σωπάσω»

Νομίζω ότι η ιδέα ανήκει στην Τζένη Κόλλια που κάνει και την σκηνοθεσία, με την στήριξη και τις συμβουλές του Κώστα Καζάκου.

-Τα τραγούδια της παράστασης αφηγούνται τον διαρκή αγώνα των λαών για ένα καλύτερο αύριο. Θα ευοδωθεί αυτό κάποια στιγμή; 

Θα ήθελα να είμαι πιο αισιόδοξη αλλά δεν μπορώ. Η ιστορία κάνει κύκλους. Οπότε μετά από μια ταραγμένη περίοδο, θα επικρατήσει ηρεμία. Που κάποια στιγμή θα διαταραχθεί. Και πάλι απ’ την αρχή. Είναι η ανθρώπινη φύση έτσι, δεν ησυχάζει ποτέ και είναι απρόβλεπτη.

-Είμαστε μια κοινωνία που σιωπά ή που φωνάζει για όσα την καίνε; 

Είμαστε μια κοινωνία αντιδραστική θεωρώ αλλά όχι πάντα για τους σωστούς λόγους. Επίσης, πάντα κοιτάμε το δέντρο και όχι το δάσος. Το εγώ και όχι το εμείς.

-Πώς κρίνετε την οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας; 

Ασταθής μου φαίνεται εδώ και αρκετά χρόνια…

-Επηρέασε ο κορωνοϊός τη ζωή των καλλιτεχνών; 

Νομίζω από τους πιο χτυπημένους κλάδους, για να μην πω ο πιο χτυπημένος. Είμαστε σχεδόν ένα χρόνο χωρίς εισόδημα, με ένα βοήθημα 530 ευρώ μηνιαίως.

-Τα συναισθήματά σας που πάλι μετά από τόσο καιρό θα βρεθείτε μπροστά σε κοινό; 

Χαίρομαι πολύ. Απ’ τις πρόβες έχω αλλάξει ήδη διάθεση. Φαντάζομαι θα θυμάμαι πώς είναι γιατί έχω ξεχάσει. Υπάρχει μια γλυκιά αγωνία και προσμονή!

-Τι εύχεστε για το μέλλον;

Πρώτα απ’ όλα να απαλλαχθούμε από αυτό το κακό που λέγεται covid. Μετά από τόσα χρόνια κατρακύλας να μπορέσουμε να δούμε λίγο φως επιτέλους!

-Κυρία Μπάμπαλη σας ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία μας.

Και εγώ σε ευχαριστώ.

Συνέντευξη στον Χρήστο Ηλιόπουλο

Αποτυχημένος φοιτητής Κοινωνικής Θεολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποτυχημένος φοιτητής Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Ερασιτέχνης ραδιοφωνικός παραγωγός και αρθρογράφος. Συλλέκτης βινυλίων, κόμικς και βιβλίων. Λάτρης της ινδικής κουζίνας και του κόκκινου κρασιού. Με το γράψιμο έχω μια ιδιαίτερη σχέση. Όταν γράφω θέλω η σκέψη που ξεκινάει από εμένα να ολοκληρώνεται από τον αναγνώστη...