Συνέντευξη με τον epimtx (Γιάννη Σκουρλή): «Τα προβλήματα δεν τα συναντάμε μόνο έξω, τα συναντάμε και στο Internet»

1. Πες μας λίγα λόγια για εσένα

Ονομάζομαι Γιάννης Σκουρλής και είμαι 26 χρονών (Αθήνα 28/9/1994). Ασχολούμαι με την μουσική από τα παιδικά μου χρόνια και μετά το λύκειο εργάστηκα σε γνωστή τράπεζα της Ελλάδας για αρκετό καιρό. Από το 2017 και μετά, διατρέχω δική μου εταιρεία παραγωγής βίντεο, όπου είναι και το κύριο επάγγελμά μου. Ασχολούμαι με τα music videos, τις διαφημίσεις καθώς και με θρησκευτικές τελετές όπως γάμους και βαφτίσεις. Στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με το κομμάτι των motivational videos αν και πλέον μπορείς να πεις πως είναι και αυτό μέρος της ζωής μου. 

2. Πώς προέκυψε το Epi mtx;

Το Epi βγήκε με ένα πολύ αστείο τρόπο. Όταν ήμουν μόλις 12 ετών ένας συγγενής μου, μου έβγαλε το παρατσούκλι Επιβήτορας… Έτσι και έμεινε μέχρι το λύκειο, μέχρι τα 17, που το έκοψα σε Epi. Λόγω νομικών θεμάτων και λόγω ταύτισης με έναν καλλιτέχνη εν ονόματι Epi από το Αζερμπαϊτζάν, το 2020 το άλλαξα σε epimtx βάζοντας μέσα και το συγκρότημά μου (Matrix). 

3. Πώς από τη μουσική έκανες το άλμα και αποφάσισες να ασχοληθείς με motivational videos;

Τα motivational video ήταν μία περίεργη ιδέα που ανακάλυψα όταν ήμουν στρατό. Είχα άπλετο χρόνο, ειδικά ήμουν στον Έβρο, έκανα αυτό το συνειρμό. Σκέφτηκα πως θέλω να περάσω μηνύματα μέσα από τα τραγούδια μου αλλά δεν ακούν όλοι ραπ, δεν ακούν όλοι χιπ – χοπ, οπότε πρέπει να βρω ένα τρόπο αυτά που νιώθω, αυτά που θέλω να πω, αυτά που θέλουν να ακουστούν, να τα δώσω στο κόσμο με ένα διαφορετικό τρόπο. Έτσι έβγαλα τα motivational video, ήταν ένας τρόπος επικοινωνίας με το κόσμο, ένας άλλος τρόπος πέραν της μουσικής. Ήταν 01.01.2019 όταν έβγαλα το δύο ζωές και ακολουθήσαν όλα τα υπόλοιπα τα οποία έχουν γίνει viral σε μικρό χρονικό διάστημα.

4. Γιατί θίγεις – διαπραγματεύεσαι – αναφέρεσαι σε θέματα όπως φιλίες, βία κ.λπ.;

Νομίζω πως είναι τα κυριότερα θέματα τα οποία απασχολούν τη νεολαία καθώς έχει προβλήματα με βία, φιλίες κ.α. Θα μου επιτρέψεις να πω πως συνήθως αυτά τα προβλήματα δεν τα συναντάμε μόνο έξω, τα συναντάμε και στο Internet, έχουν γίνει όλα αυτά στα social media. Για παράδειγμα βλέπουμε το bullying το οποίο συμβαίνει και στο σχολείο αλλά βλέπουμε και cyber bullying, όλο αυτό το πράγμα έχει μεταφερθεί και στο Internet το οποίο είναι μία μικρή κοινωνία. Οπότε, είναι πράγματα που πρέπει να θίξω και να πω τη δική μου γνώμη πάνω σε αυτά. Σίγουρα, όλοι μας έχουμε περάσει είτε σε μικρό είτε σε μεγάλο βαθμό τα συγκεκριμένα προβλήματα.

5. Που βρίσκεις έμπνευση για τα κομμάτια σου; Τι είναι αυτό που μπορεί να σε εμπνεύσει;

Είμαι ένας άνθρωπος που έχω περάσει πολλές καταστάσεις στη ζωή μου. Έχω φτάσει σε μία ηλικία που μπορώ να μιλάω ελεύθερα και να σου πω ότι έχω περάσει bullying όχι σε μεγάλο αλλά ούτε σε μικρό βαθμό, κάπου στη μέση, έχω δεχθεί πράγματα στη μέση. Η έμπνευση είναι σίγουρα ένα κομμάτι που έχει να κάνει με εμένα, κατά ένα ποσοστό 50%, να λέω ιστορίες δικές μου, να μιλάω για βιώματα που έχω περάσει και συναισθήματα που έχω νιώσει και πράγματα που έχουν χαραχτεί στο μυαλό μου και στο χαρακτήρα μου αλλά το υπόλοιπο 50% είναι οι ιστορίες του κόσμου, αυτά που βλέπω έξω, αυτά που μου στέλνουν στα μηνύματα. Είμαστε fam, είμαστε οικογένεια, όταν το λέω αυτό στα video και λέω στείλτε μου μήνυμα στο instagram, να σας βοηθήσω, να πω τη γνώμη μου, να σας συμβουλεύσω σε κάποιο πρόβλημά σας, δεν είναι αστείο, δεν το λέω απλά για πλάκα για να πάρω like, follow κτλ. Δίνω στον άλλον την δυνατότητα να ενταχθεί σε αυτή την οικογένεια.

6. Τι θα έλεγες σε κάποιον που τώρα ξεκινάει τη καριέρα του στο κλάδο της χιπ – χοπ και ραπ μουσικής;

Θα έλεγα να είναι αληθινός σε οτιδήποτε κάνει, είτε αυτό το υποστηρίζουν κάποιοι είτε όχι! Αν για παράδειγμα θέλει κάποιος να γίνει gangster rapper και δεν είναι gangster rapper θα τον συμβούλευα να μη το κάνει αυτό. Μία πολύ μεγάλη συμβουλή εν έτι 2021 από εμένα προς όλα τα παιδιά τα οποία θέλουν να κάνουν βήματα στη μουσική αυτή, στη χιπ – χοπ κυρίως, είναι να δημιουργήσουν και δημόσιες σχέσεις. Δεν μετράει πλέον το πόσο καλός είσαι σαν rapper. Βγαίνουν καθημερινά πάρα πολλοί, το θέμα είναι να ακουστείς και να βρεις τρόπο να ακουστείς πάνω σε αυτό. Προ πάντων να είσαι αληθινός γιατί εάν δεν είσαι αληθινός κάποια στιγμή θα το ανακαλύψουν και θα καταλάβουν ότι πουλάς ψεύτικα. Αυτή είναι η συμβουλή μου.

7. Πες μας ένα πλεονέκτημα και ένα μειονέκτημά σου. Πώς αυτά σε βοήθησαν ή σε «πήγαν πίσω»;

Ως πλεονέκτημα θα έλεγα πως μπορώ να ψυχολογήσω τον άνθρωπο από την πρώτη ματιά, τη πρώτη στιγμη, δεν ξέρω πως συμβαίνει αλλά τις περισσότερες φορές έχω δίκαιο. Ενώ ως μειονέκτημα θα έλεγα πως έχω τα νεύρα, προσπαθώ να το δουλέψω τελευταία. Θα μου πεις τώρα, ποιος δεν έχει νεύρα πάνω στη δουλειά, όλοι έχουμε πάνω σε μία δουλειά εννοείται. Πάνω στα νεύρα μπορεί να χάσεις ανθρώπους, να πεις μια κουβέντα, να μην καταλάβεις ότι την είπες, το έχω πάθει πολλές φορές αυτό, να συμβεί μεγάλη παρεξήγηση και να χάσεις εν τέλει ανθρώπους από κοντά σου. Οπότε το μεγάλο μου μειονέκτημα είναι αυτό.

8. Ποια η τωρινή κατάσταση της ζωής σου;

Η τωρινή κατάσταση της ζωής μου, χμμ βρίσκομαι στη πανδημία, στη καραντίνα όπως όλοι μας, μια πρωτόγνωρη κατάσταση! Ανήκω στην panik records από το Δεκέμβριο του 2020, ετοιμάζω solo δίσκο, θα είναι ο πρώτος επίσημος δίσκος και θα βγει το Μάιο του 2020, θα βγουν πολλές δουλειές και πολλά video clip. Έχω πολλά τραγούδια στο YouTube αλλά αυτό θα είναι επίσημη δουλειά. Ετοιμάζουμε αυτή τη περίοδο το είναι αλλού, θα κυκλοφορήσει εντός Φεβρουαρίου και παίζει στο motivation video που γυρίσαμε και ανεβάσαμε στις 13.02.2020 και μιλάει για τον Άγιο Βαλεντίνο και εάν είσαι ερωτευμένος. Ετοιμάζουμε πάρα πολλά και προσπαθούμε να ετοιμάσουμε μια μεγάλη ταινία, αυτή είναι η τωρινή κατάσταση της ζωής μου. Τώρα θα με ρωτήσεις τι θέμα θα έχει η ταινία και απολύτως λογικό, θα είναι μια ταινία τύπου kidulthood και adulthood, δεν ξέρω εάν έχεις δει τέτοιου τύπου ταινίες, έχουν σχέση με συμμορίες, κοινωνικά θέματα, με πιτσιρικάδες που από 15 χρονών τους βλέπουμε στο adulthood στα 25 και έπειτα στο brotherhood στα 35, όλα αυτά στα ελληνικά δεδομένα δεν υπάρχουν οπότε είπαμε να το ξεκινήσουμε!

9. Τι θα άλλαζες εάν γυρνούσες τη ζωή σου στο μηδέν και την ξανά έχτιζες; 

Κοίτα να δεις, συνήθως είμαι το άτομο που λέει πως εάν μου δινόταν μια ευκαιρία με κάποια χρονομηχανή να γυρίσω το χρόνο πίσω, δεν θα άλλαζα κάτι και αυτό γιατί αυτά τα οποία ζήσαμε στο παρελθόν μας έκανε το παρόν, το τώρα. Για παράδειγμα εάν δεν είχα δεχθεί bullying μπορεί να μην έβγαζα τα motivation videos που βοηθούν κόσμο, κάνω ένα συνειρμό τέλος πάντων. Σίγουρα, πιστεύω πως δεν θα άλλαζα κάτι. Παρ’ όλα αυτά ένα πράγμα που ίσως στον επαγγελματικό τομέα άλλαζα είναι να μη σπούδαζα, να μη τελείωνα λογιστική, ήταν ένα πράγμα που δεν ήθελα και απλά το έκανα. Θα έκανα όλα αυτά που κάνω από τα 18 και μετά, δηλαδή θα ασχολούμουν με τη σκηνοθεσία, το βίντεο, για πάρα πολλούς λόγους.

Μου κινήθηκε η περιέργεια και του έθεσα το εξής ερώτημα, όλο αυτό όμως δεν σε πήγε πίσω σωστά; Η απάντησή του ήταν πως δεν τον πήγε πίσω σε δύο τομείς… θα σου πω τι εννοώ με αυτό! Για παράδειγμα, εάν αυτά που κάνω τώρα, από άποψη προς το ζην και χρημάτων, τα έκανα από τα 18 μου θα είχα πολλά περισσότερα χρήματα, παρ’ όλα αυτά είμαι καλά! Αυτή την συμβουλή θα έδινα και στον κόσμο, να κάνει πράγματα – δουλειές που τον κάνουν να νιώθει καλά, να τον αντιπροσωπεύει και να μην πηγαίνει απλά το πρωί στη δουλειά απλά για να πηγαίνει και να βγάζει χρήματα, να αγαπάει τη δουλειά του, αυτό είναι το πιο σημαντικό.

10. Πώς σε φαντάζεσαι σε πέντε (5) έτη από τώρα;

Εντάξει, κοίτα, είμαι άτομο που θα σου πει πως θέλει να κάνει οικογένεια, δεν είναι στα κοντινά μου σχέδια αλλά πιστεύω πως 30 – 32 θεωρώ πως θα έχω οικογένεια με παιδιά, θα τρέχω σίγουρα τις επιχειρήσεις μου, παράδειγμα, σήμερα ανοίξαμε στο ίντερνετ κατάστημα με κοσμήματα, θα το κάνουμε σε λίγο καιρό και με φυσική έδρα. Τρέχω πολλά πράγματα συγχρόνως με τη μουσική, τι να κάνουμε, συμβαίνει λόγω καραντίνας και ευτυχισμένο και ήρεμο. Αν θεωρώ τον εαυτό μου τώρα μία φορά ήρεμο τότε με θέλω παραπάνω ήρεμο. Κοίτα, έχω ζήσει πολλά… Μέχρι τα 24 – 25 μου έχω ζήσει εμπειρίες και έχω κάνει πολλά πράγματα που άλλος θα θέλει 2 ζωές για να τα ζήσει. Άλλωστε, για αυτό και μπορώ να βγω να τα πω με τόση άνεση τα βίντεο. Θέλω να τονίσω ότι τελευταία έχουν βγει πάρα πολλοί και κάνουν motivation video και καλά κάνουν αλλά είναι ξεκάθαρο ότι πολλοί από αυτούς το κάνουν για τα likes, τα views, φαίνεται όμως ποιος το έχει ζήσει, φαίνεται ο πόνος, η θλίψη, το χαμόγελο και γενικά τα συναισθήματα, φαίνονται στα μάτια. Ειδικά τώρα με το TikTok και καλά κάνουν οι άνθρωποι, έχουν βγει πολλοί και μιλάνε. Το να βγαίνει ο κάθε 15 – 16 – 17χρονος και να λέει κάποια πράγματα, θέλει προσοχή στο πώς τα λέει. Όταν βγαίνουμε και μιλάμε σε μία οθόνη, μιλάμε σε ένα βίντεο γράφουμε ένα τραγούδι, γράφουμε ένα στίχο, είμαστε υποχρεωμένοι, επηρεάζουμε ζωές. ΔΕΝ μπορούμε να τους επηρεάζουμε με λάθος τρόπο.

11. Ποια τα βραχυχρόνια σχέδιά σου; Τι να περιμένουμε σύντομα από εσένα;

Βγαίνει το είναι αλλού, τώρα μέσα στο Φεβρουάριο, με video clip, κανονικά από την panik records, ετοιμάζω την πρώτη εκπομπή στο YouTube, όπως είναι τα video που μιλάω αλλά θα είναι πιο οργανωμένο, που σου έλεγα πιο πριν, είμαστε σε αναζήτηση χορηγών για να γίνει πιο επαγγελματικό το όλο πράγμα και τέλος ετοιμάζω το δίσκο μου, το πρώτο μου προσωπικό δίσκο. Θα ακουστούν φίλοι μου μέσα, άνθρωποι που δεν τους ξέρει κανείς αλλά αξίζουν, έχουν 2 – 3 κομμάτια στο YouTube αλλά αξίζουν και πρέπει να ακουστούν. Στο δίσκο μέσα θα υπάρχει το είναι αλλού και κάποια άλλα κομμάτια. Επιτυχία θα είναι να κάνει ένα κομμάτι μου να πάει 1 εκ. views το πρώτο μήνα αντί για 500.000, παρ’ όλα αυτά δεν θα με επηρεάσει εάν δεν συμβεί.

12. Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου, καλή συνέχεια στο πολύτιμο έργο σου!

Εγώ ευχαριστώ για τη συνέντευξη και για το χρόνο σου! Με τιμάς και εύχομαι να σου πάνε όλα καλά!

Παρακάτω παρατίθενται τα κανάλια επικοινωνίας του Γιάννη Σκουρλή ή αλλιώς Epimtx

https://www.instagram.com/epimtx/

https://www.youtube.com/c/ReboundRecords

https://www.tiktok.com/@epimtx?

Ονομάζομαι Γρηγοριάδης Αντώνιος και κατάγομαι από τη πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Είμαι τελειόφοιτος του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο τμήμα λογιστικής και χρηματοοικονομικής. Στον ελεύθερό μου χρόνο μου αρέσει να αρθρογραφώ και να τρέχω/περπατάω. Είναι δύο πράγματα που ηρεμούν την ψυχή και το μυαλό. Σας τα συνιστώ ανεπιφύλακτα! Με αγάπη, Ο αρθρογράφος σας