Τίνα Μιχαηλίδου: «Η ιδανική σχέση αποτελείται από σεβασμό, διάλογο, επικοινωνία»

  • Πες μας λίγα λόγια για σένα. Με τι ασχολείσαι όταν δεν γράφεις; Τι αγαπάς να κάνεις;

Είμαι από την Λευκωσία της Κύπρου, είμαι Θεολόγος και Βοηθός Νοσηλευτή. Όταν δεν γράφω, θα ακούω Γιάννη Πλούταρχο κλασσικά ή θα βγαίνω με τους φίλους μου. Πάντα όμως θα με βρίσκει κανείς να γράφω ή να βοηθάω ανθρώπους.

  • Υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό που σε ώθησε να δημιουργήσεις την κολεξιόν σου;

Όχι κανένα περιστατικό απλά το διαδικτυακό βιβλιοπωλείο By the Book μου ζήτησε να δημιουργήσουμε μια collection με διάφορα είδη που θα τα υπογράφω εγώ με δικά μου quotes και εγώ απλά σκέφτηκα πως μέρος των εσόδων θέλω να πάνε για φιλανθρωπικό σκοπό σε συλλόγους με κακοποιημένες γυναίκες.

  • Ποια είναι η άποψή σου για το κίνημα me too;

Χαίρομαι που άρχισαν να μιλάνε οι άνθρωποι που έχουν υποφέρει. Είμαι υπέρ αυτού καθώς έχω μιλήσει και εγώ δημόσια για δική μου τοξική σχέση. Και θέλω να πιστεύω πως στο παρόν-μέλλον θα αρχίσουν να μιλάνε και άλλοι χωρίς να φοβούνται.

  • Ποια είναι τα αγαπημένα σου λογοτεχνικά είδη;

Λατρεύω πολύ τα θρίλερ ή τα αστυνομικά. Μετά θα πιάσω και άλλα είδη, το μοναδικό είδος που δε μπορώ να διαβάσω είναι αυτό της επιστημονικής φαντασίας.

  • Πες μας λίγα λόγια για το τελευταίο σου βιβλίο.

Το τελευταίο μου βιβλίο είναι το Ημερολόγιό μου από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο και λέγεται Ερωτευτείτε Καταλλήλους & όχι ακατάλληλους και έχει μέσα δικά μου quotes και μέσα στις κενές του σελίδες μια κοπέλα θα μπορεί να καταγράφει τα δικά της συναισθήματα.

  • Ποια είναι η δική σου ιδέα για την ιδανική σχέση;

Ιδανικές σχέσεις δεν υπάρχουν, εμείς τις κάνουμε ιδανικές σχέσεις όταν έχουμε τον κατάλληλο άνθρωπο δίπλα μας. Η ιδανική σχέση αποτελείται από σεβασμό, διάλογο, επικοινωνία κλπ., αλλά όλα αυτά πρέπει να υπάρχουν και από τις δυο πλευρές.

  • Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μεγαλύτερό σου κατόρθωμα;

Νομίζω ότι το μεγαλύτερο κατόρθωμά μου είναι να κάνω τους ανθρώπους να χαμογελάνε αληθινά. Να μη στεναχωριούνται και να προχωράνε τη ζωή τους παρακάτω κοιτάζοντας μπροστά και όχι πίσω. Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο να το πετύχω αυτό όμως μέσα σε 10 χρόνια έχω βοηθήσει πολλούς ανθρώπους για να χαμογελάσουν ξανά αληθινά.

  • Πες μας κάποια σχέδιά σου για το μέλλον.

Η αλήθεια είναι πως έχω χρόνια να κάνω σχέδια για το μέλλον. Αφήνω πάντα τα πράγματα να έρθουν από μόνα τους.

Λίγα λόγια για την Παναγιώτα (Τίνα) Α. Μιχαηλίδου

Καταγωγή από τη Λευκωσία της Κύπρου, μεγάλωσε και έζησε στην Αθήνα, τελείωσε το Αρσάκειο Σχολείο Ψυχικού & σπούδασε στην Κοινωνική Θεολογία και Θρησκειολογία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και στο Διεκ Νοσοκομείου Γεννηματάς ως Βοηθός Νοσηλευτή πάνω στην Ειδικότητα των Ειδικών Παθήσεων (Νευρολογία-Ψυχιατρική). Έχει ασχοληθεί στο ΚΕΑΔΔ για το Master Practitioner in Eating Disorders. Τέλος, εδώ και χρόνια, γράφει σε πολλά περιοδικά και ιστοσελίδες για τις ανθρώπινες σχέσεις, κυρίως όμως για τους χωρισμούς και μέσα από την προσωπική της ιστοσελίδα www.tinamichaelidou.gr μοιράζεται πολλές συμβουλές. Μότο της: «Να χαμογελάς πάντα αληθινά, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές σου, διότι σου αξίζει και γιατί σου πάει».

Η κολεξιόν: https://www.tinamichaelidou.gr/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%89%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%ae-collection-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-by-the-book/

Συνέντευξη στην Ειρήνη Λόκα

Η Ειρήνη Λόκα γεννήθηκε το 2002. Τελειώνοντας το Λύκειο εισήχθη στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει παρακολουθήσει το διαδικτυακό Εργαστήρι Μικροδιηγήματος του Αλληλέγγυου Σχολείου της Ετεροτοπίας με εισηγητή τον συγγραφέα Γιάννη Φαρσάρη στο οποίο εκδόθηκε και μία συλλογή διηγημάτων στην Ανοικτή Βιβλιοθήκη συμπεριλαμβανομένου και του μικροδιηγήματός της «Η συνεδρία», πλήθος webinars για την ψυχική υγεία και ένα σεμινάριο Filmmaking από το Skillbox. Παρακολουθεί μαθήματα νοηματικής γλώσσας από το ΚΕΝΓ. Διηγήματα και ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε διαδικτυακούς ιστότοπους και περιοδικά πολιτισμού: culturepoint.gr, Fractal κ.α.