Το Μουσείο Κοτσανά γιορτάζει «ψηφιακά» τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων!

Το Μουσείο Κοτσανά συμμετέχει «ψηφιακά» στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18η  Μαΐου) και σας καλεί να απολαύσετε από την ασφάλεια του προσωπικού σας χώρου δύο δημιουργικές και καινοτόμες δράσεις για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

  • «Αρχιμήδης από την αρχή!» | Διαδραστική εμπειρία επίσκεψης

(Παιδιά Α’ – ΣΤ’ Δημοτικού – Έφηβοι – Ενήλικες)

  • Τι γνωρίζετε για τον Αρχιμήδη και τις εφευρέσεις του;

Μη χάσετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε μια διαδραστική «ψηφιακή» εμπειρία επίσκεψης, αφιερωμένη στον μεγάλο αρχαίο Έλληνα μαθηματικό, μηχανικό, φυσικό, εφευρέτη και αστρονόμο Αρχιμήδη! Οι λειτουργικές εφευρέσεις του αρχαίου ελληνικού κόσμου αποκαλύπτονται, μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό εργαστήρι αφιερωμένο στους σπουδαιότερους αρχαίους Έλληνες εφευρέτες, με πρωταγωνιστή τον Αρχιμήδη.

Αφού γνωρίσουμε τις σπουδαιότερες εφευρέσεις του Αρχιμήδη και όσες συνδέονται με το έργο του, θα προσπαθήσουμε να μπούμε στο μυαλό του σπουδαίου εφευρέτη, να γίνουμε οι προσωπικοί «βοηθοί» του και να φανταστούμε και να σχεδιάσουμε από την αρχή μια μοναδική εφεύρεση!

Η ζωή, η εποχή, η φιλοσοφία του και η τεχνολογική κληρονομιά του Αρχιμήδη έρχονται σε πρώτο πλάνο. Εφευρέσεις όπως η αυτόματη θεραπαινίδα του Φίλωνος, το υδραυλικό ρολόι του Κτησιβίου, το αυτόματο σπονδείο του Ήρωνος, ο ατέρμονας κοχλίας του Αρχιμήδη και πολλά ακόμη επιτεύγματα σπουδαίων εφευρετών, αποδεικνύουν περίτρανα πως η σύγχρονη τεχνολογία δεν θα ήταν η ίδια χωρίς τη σπουδαία συμβολή τους.

Ώρα διεξαγωγής δράσης: 18:00

Διάρκεια: 60’  

Δηλώσεις συμμετοχής: Η συμμετοχή στη δράση είναι ΔΩΡΕΑΝ  μέσω πλατφόρμας ΖΟΟΜ: Για τη σύνδεση είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, έως την Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, με ονοματεπώνυμο & email στο info@kotsanas.com.

  • «WalkThrough! | Μια διαδραστική εικονική περιήγηση στην Έκθεση «Αρχαία Ελλάδα – Οι Aπαρχές των Tεχνολογιών»

(Παιδιά Α’ – ΣΤ’ Δημοτικού – Έφηβοι – Ενήλικες)

Απολαύστε ένα ψηφιακό ταξίδι στον κόσμο της τεχνολογίας αιχμής των αρχαίων Ελλήνων!

Με ένα «κλικ», οι τεχνολογικές εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων ζωντανεύουν μπροστά σας! Σπουδαίοι εφευρέτες όπως, ο Ήρων, ο Φίλων, ο Αρχιμήδης, ο Κτησίβιος, ο Πυθαγόρας και ο Ίππαρχος σάς προσκαλούν να ανακαλύψετε την τεχνολογία αιχμής της αρχαιότητας μέσα από τις εφευρέσεις τους.

Από τον Υπολογιστικό Μηχανισμό των Αντικυθήρων έως το αυτόματο υδραυλικό ωρολόγιο του Κτησιβίου, παρατηρούμε πως οι βάσεις για τις σημαντικότερες κατακτήσεις του σύγχρονου πολιτισμού, όπως η ατμοκίνηση και η αεριοπροώθηση, ο υπολογιστής και οι ρομποτικές κατασκευές, είχαν τεθεί ήδη από τον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Το πρώτο λειτουργικό ρομπότ της ιστορίας – η αυτόματη υπηρέτρια του Φίλωνος, ο υδραυλικός ατέρμονας κοχλίας του Αρχιμήδη και αμέτρητες ακόμη εφευρέσεις, έρχονται να φωτίσουν άγνωστες πτυχές της καθημερινότητας των Αρχαίων Ελλήνων στο δημόσιο και ιδιωτικό βίο.

Δηλώσεις συμμετοχής: Η συμμετοχή στη ψηφιακή περιήγηση είναι ΔΩΡΕΑΝ. Για την αποστολή του σχετικού link είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, έως την Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, με ονοματεπώνυμο & email στο info@kotsanas.com.

Γενικές πληροφορίες και κρατήσεις:

  • Ημερομηνία διεξαγωγής δράσεων: Τρίτη 18 Μαΐου 2021
  • Πληροφορίες καθημερινά 09.00 – 17.00 στα τηλέφωνα: 211 411 0044 & 690 72 92 002.

                          «Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας»

Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι,

10671, Αθήνα

T.: 211 411 0044

6907292002

Ε: info@kotsanas.com

kotsanas.com

Επιλεγμένα άρθρα από ειδικούς στο είδος τους!