Μην φοβάσαι να κλάψεις…

Το κλάμα είναι ένα είδος επικοινωνίας. Στα πρώτα χρόνια της ζωής μας το χρησιμοποιούμε, για να επικοινωνήσουμε τις ανάγκες μας. Αν το σκεφτούμε καλύτερα, μεγαλώνοντας συνεχίζουμε να το «χρησιμοποιούμε» με τον ίδιο σκοπό.

Πόσες φορές έχουμε ξεσπάσει σε κλάματα μετά από μια πιεστική ημέρα στην δουλειά, μετά από έναν τσακωμό με ένα δικό μας πρόσωπο, μετά από μία πολλή ευχάριστη στιγμή;

Το κλάμα είναι ένας τρόπος, για να εκφράσουμε στους άλλους, αλλά και στον ίδιο μας τον εαυτό, τα συναισθήματά μας και την ψυχική μας κατάσταση.

Το σώμα μας είναι ένα πολύπλοκο σύστημα και το ίδιο πολύπλοκο μπορεί να είναι και το κλάμα μας.

Το να κατανοήσουμε τι είναι αυτό που μας οδηγεί στο κλάμα και τι το φέρνει ως αποτέλεσμα θα μας βοηθήσει να χειριστούμε καλύτερα τα συναισθήματα και το άγχος μας.

«Ακούστε» το κλάμα σας, αναλογιστείτε τι σας οδήγησε να ξεσπάσετε σε αυτό και θα φτάσετε ένα βήμα πιο κοντά στον εαυτό σας…

Εικόνες: shorturl.at/pr246

Μαρία Μπακιρτζή (Κοινωνιολόγος)

Πτυχιούχος Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σύζυγος και μητέρα 2 παιδιών. Αναζητώ την ηρεμία μέσα από το διάβασμα και την jazz μουσική. Μου αρέσει να ονειρεύομαι και να θέτω στόχους για ένα καλύτερο μέλλον. Μότο μου « Να ζείς, να αγαπάς και να μαθαίνεις».

Newsletter

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας στο Newsletter! Κάθε βδομάδα θα διαβάζετε τα καλύτερα άρθρα στο email σας!

Παρουσιάστηκε σφάλμα. Δοκιμάστε ξανά!

Your e-articles will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.