Μην φοβάσαι να κλάψεις…

Το κλάμα είναι ένα είδος επικοινωνίας. Στα πρώτα χρόνια της ζωής μας το χρησιμοποιούμε, για να επικοινωνήσουμε τις ανάγκες μας. Αν το σκεφτούμε καλύτερα, μεγαλώνοντας συνεχίζουμε να το «χρησιμοποιούμε» με τον ίδιο σκοπό.

Πόσες φορές έχουμε ξεσπάσει σε κλάματα μετά από μια πιεστική ημέρα στην δουλειά, μετά από έναν τσακωμό με ένα δικό μας πρόσωπο, μετά από μία πολλή ευχάριστη στιγμή;

Το κλάμα είναι ένας τρόπος, για να εκφράσουμε στους άλλους, αλλά και στον ίδιο μας τον εαυτό, τα συναισθήματά μας και την ψυχική μας κατάσταση.

Το σώμα μας είναι ένα πολύπλοκο σύστημα και το ίδιο πολύπλοκο μπορεί να είναι και το κλάμα μας.

Το να κατανοήσουμε τι είναι αυτό που μας οδηγεί στο κλάμα και τι το φέρνει ως αποτέλεσμα θα μας βοηθήσει να χειριστούμε καλύτερα τα συναισθήματα και το άγχος μας.

«Ακούστε» το κλάμα σας, αναλογιστείτε τι σας οδήγησε να ξεσπάσετε σε αυτό και θα φτάσετε ένα βήμα πιο κοντά στον εαυτό σας…

Εικόνες: shorturl.at/pr246

Business & Executive Coach with focus on Personal & Corporate Development. To coaching είναι ο δρόμος προς την προσωπική ανάπτυξη και αλλαγή. Είναι ο δρόμος που επέλεξα να χαράξω, όχι όμως μόνη μου, μαζί με όσους επιθυμούν να εκπληρώσουν το δικό τους στόχο.