Δες το πριν χωρίσεις..

Πλέον η αγάπη δεν είναι όπως ήταν τα παλαιότερα χρόνια, οι άνθρωποι κάνουν δεσμούς και χωρίζουν μέσα σε μια νύχτα, δεν παλεύουν για κάτι πλέον, δεν Epi-μένουν για να νικήσουν το κακό τους εαυτό. Οι άνθρωποι ολοένα και ευκολότερα διαλύουν τις σχέσεις τους και αυτό γιατί δεν αγαπάνε πραγματικά, αλλά πιστεύουν ότι αγαπάνε τον άνθρωπο που είναι μαζί. Ίσως, το σε αγαπώ τους είναι στη πραγματικότητα κάτι αντίστοιχο του «σε θέλω, μου αρέσεις». Αυτό δεν είναι αγάπη, το να χωρίζεις και να τα βρίσκεις με κάποιον πολλαπλές φορές δεν δείχνει αγάπη, ίσως ανάγκη. Μεγάλη η διαφορά μεταξύ των δύο αυτών λέξεων.

Η αληθινή, αυθεντική, καθαρή, αγνή αγάπη είναι μεταξύ των άσχημων στιγμών σας, μεταξύ των στιγμών που ο ένας δεν περιμένει να έχει δίπλα του τον άλλον, εκεί θα φανεί η στήριξη που δίνεις στον άνθρωπό σου. Αν σταμάτησες έστω και ένα λεπτό να τον αγαπάς αυτόν τον άνθρωπο που θέλεις να λέγεται ζωή σου, τότε μάλλον δεν κατάφερες να τον αγαπήσεις ποτέ. Στις μέρες μας, συχνά παρατηρούμε ότι τα social media επηρεάζουν τις σχέσεις μας και κυρίως αρνητικά. Κάποιο σχόλιο, κάποια έκφραση γνωστού – αγνώστου για τη σχέση μας, κάποιος που θα μας στείλει μήνυμα και θα μας βγάλει από το δρόμο μας, εμείς που απλα δώσαμε σε όλα αυτά μεγαλύτερη αξία από όση έπρεπε. Ας βγούμε έξω, να ζήσουμε πραγματικά τη ζωή με το δικό μας άνθρωπο, όχι με κάποιον που απλά μας στέλνει ένα μήνυμα για να μας πει τι; Οτι θέλει να.. Αυτό το καταλαβαίνουμε από το τρόπο που μας πλησιάζει κάποιος.

Δεν περνάς καλά με το ταίρι σου; Μη χωρίζεις, δεν είναι τοξική η σχέση σου, ίσως οι φίλοι σου σε έπεισαν ότι είναι για να σε χωρίσουν για το χ ψ προσωπικό τους λόγο, ίσως απλά είναι μία λέξη που την κάναμε μόδα – καραμέλα. Κάθισε και μίλα μαζί του! Νο.1 συμβουλή με αποδοτικότητα άνω του 80%. Μίλα του, είναι άνθρωπος, θα καταλάβει όλες τις πλευρές σου, ακόμη και αν δεν σε θέλει στη ζωή του πια, έχει ανθρώπινη πλευρά και σε νιώθει. Δεν ψάχνουμε ποτέ το τέλειο, δεν χωρίζουμε τόσο εύκολα για να βρούμε κάποιον που θα θέλαμε να γίνει κάτι άλλο μαζί μας, δεν αναζητάμε ποτέ το ιδανικό, δεν υπάρχει. Κάθε χαρακτήρας έχει τα δικά του κομμάτια και αγαπάμε τον άλλον όχι για αυτό που θα μπορούσε να γίνει εάν ήμασταν μαζί, αλλά για αυτό που είναι μαζί μας. Τον στηρίζουμε και του δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη μας.

Το παρελθόν ενός ατόμου δεν μας αφορά, εμείς θέλουμε να κοιτάξουμε το μέλλον μαζί του, να κάνουμε όνειρα για μια κοινή πορεία και να επιτύχουμε όλους μας τους στόχους. Αλίμονο εάν το παρελθόν έκανε κουμάντο στο παρόν και καθόριζε το μέλλον.. Θα ήμασταν καμένοι από χέρι.. Τίποτα δεν γίνεται χωρίς προσπάθεια, καμία αλλαγή δεν επιφέρει μόνο θετικές επιπτώσεις, καμία περίπτωση δεν υπάρχει να ολοκληρωθεί ένα έργο χωρίς να παλέψουμε με το κακό μας εαυτό. Η μαγική λύση είναι κάτι που δεν έχει εφευρεθεί ακόμη, οπότε ας πολεμήσουμε μαζί με τον άνθρωπό μας οποιονδήποτε και ό,τι στέκεται απέναντι σε εμάς. Αγνόηση των πάντων και ηρεμία στη ζωή μας. Αυτό ειναι το καλύτερο όπλο για το συγκεκριμένο πόλεμο.

Ας μάθουμε από τα λάθη μας και ας γίνουμε δυνατότεροι προς κάθε πιθανό αντίπαλο. Πολλοί θα μας ζηλέψουν, πολλοί θα θέλουν την ευτυχία μας, πολλοί θα μας βλάψουν. Όλοι, μας θέλουν στα καλά μας, γυρνάνε όταν είμαστε ευτυχισμένοι, ΟΜΩΣ, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοι ήταν πραγματικά δίπλα μας όταν τους είχαμε ανάγκη. Ας θυμηθούμε λοιπόν και ας πράξουμε αναλόγως.

Πηγή έμπνευσης:

Ονομάζομαι Γρηγοριάδης Αντώνιος και κατάγομαι από τη πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Είμαι τελειόφοιτος του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο τμήμα λογιστικής και χρηματοοικονομικής. Στον ελεύθερό μου χρόνο μου αρέσει να αρθρογραφώ και να τρέχω/περπατάω. Είναι δύο πράγματα που ηρεμούν την ψυχή και το μυαλό. Σας τα συνιστώ ανεπιφύλακτα! Με αγάπη, Ο αρθρογράφος σας