Δημοτικές εκλογές: Μία ευκαιρία για μικρές αλλαγές στην ίδια τη χώρα;

Δημοτικές εκλογές ενόψει και οι εκπρόσωποι κάθε δήμου προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των δημοτών του εκάστοτε δήμου με σκοπό να εκλεγούν και να αγωνιστούν για τη βελτίωση της περιοχής τους.

Ο δήμος, ως μία μικρή κοινωνία της χώρας, μπορεί να είναι η απαρχή για τη βελτίωση της χώρας. Αυτό θεωρώ πως οφείλεται στο γεγονός ότι η αλλαγή στον κόσμο μας για να είναι ουσιαστική, συνήθως, ξεκινάει από λίγους και μεταφέρεται στους πολλούς.

Για εμένα, οι δημοτικές εκλογές μπορούν συμβάλλουν περισσότερο στην ποιοτική αναβάθμιση της χώρας, επειδή η μικρή κοινότητα ανθρώπων που συνιστούν έναν δήμο έχουν τη δύναμη να την κρατήσουν από το χέρι και να την οδηγήσουν στο δρόμο της αλλαγής.

Οι εθνικές εκλογές κατά τη γνώμη μου, δεν αλλάζουν ουσιαστικά τη χώρα. Τη βυθίζουν σε μία μεγαλύτερης έντασης αποτελμάτωση και εσωτερική δυσχέρεια.

Ο κάθε δήμος με τις μικρές του αλλαγές, με τη βελτίωση ενός δρόμου, με την ενίσχυση της αγάπης στο περιβάλλον, ρισκάρει και τολμά την εξέλιξη.

Γιατί αυτό θα ποθήσει να δει και ένας όμορος δήμος, όταν διαπιστώσει μία καινοτομία στον διπλανό του δήμο θα θελήσει και ο ίδιος να την πράξει στο δικό του.

Ο κάθε δήμος μπορεί να αξιοποιήσει τη δική του ομορφιά, τα δικά του δυνατά σημεία και να προσπαθήσει να διορθώσει τα κακώς κείμενα του παρελθόντος.

Ο κόσμος δε χρειάζεται μεγάλα, βαρύγδουπα βήματα για να αλλάξει. Μικρές, καθημερινές αλλαγές μπορούν να κάνουν την αλλαγή, να ανοίξουν μία μικρή σχισμή η οποία με την καθημερινή προσπάθεια να εξελιχθεί σε νέο δρόμο στον οποίο θα περπατήσει η αλλαγή και το καινούργιο.

Κάθε δήμος μέσα στα λίγα ή πολλά τετραγωνικά του μέτρα, κρύβει καινοτομίες που μπορούν να επιφέρουν κοινωνική πρόοδο επειδή επηρεάζουν άμεσα τους δημότες σε αυτή και μπορούν να προκαλέσουν την ανάγκη και από τους υπόλοιπους.

Οι δήμοι είναι οι μικρές περιοχές από τις οποίες μπορεί να αναβλύσει το μεγάλο βήμα. Όχι μονάχα για τη βελτίωση του ίδιου, αλλά της χώρας.

Ονομάζομαι Μαρία Σκαμπαρδώνη και είμαι Δημοσιογράφος. Είμαι λάτρης του διαβάσματος και μελετώ Φιλοσοφία και Ψυχολογία από πολύ μικρή ηλικία. Γνωρίζω Αγγλικά, Γαλλικά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το γράψιμο είναι για εμένα η φυγή μου, όλη μου η ζωή. Είμαι ευγνώμων γιατί έχω τη χαρά και του να έχω εργαστεί στο χώρο του βιβλίου, αποκομίζοντας όσα περισσότερα μπορώ από αυτό το μαγικό χώρο. Έχω καταφέρει μέχρι στιγμής να αποκτήσω μαύρη ζώνη στο Taekwondo, να εκδώσω ένα βιβλίο μου και να έχω διανύσει έναν μεγάλο δρόμο στην αρθρογραφία.