Εκλογές – Τι να ψηφίσετε (σατυρικό)

Έφτασαν οι εκλογές και δεν ξέρετε ποιο κόμμα να ψηφίσετε; Σας έχουμε τη λύση καθοδηγώντας σας απόλυτα με έναν αλάνθαστο οδηγό.

Ας τα πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή…

  • Αν είστε ευκατάστατος, προνομιούχος ή φαντασιώνεστε πως μπορείτε να γίνετε, αυτοπροσδιορίζεστε δηλαδή ως μεσαία τάξη ανεξαρτήτως του εισοδήματός σας, το κόμμα σας είναι σίγουρα η ΝΔ (πρόκειται άλλωστε για ένα κόμμα που ο μέσος βουλευτής του έχει τουλάχιστον 15 ακίνητα και μισό εκατομμύριο καταθέσεις, όλα με τον κόπο του καμωμένα και έτσι είναι βέβαιο πως θα σας οδηγήσει και εσάς να πλουτίσετε).
  • Αν τώρα είστε κάπως ιδεολόγος, λίγο alternative ή και μποέμ τύπος που του αρέσει να γκρινιάζει για τον καπιταλισμό αλλά επίσης μέσα από αυτό το σύστημα έχετε πλουτίσει, τότε το κόμμα σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ( το κόμμα μπορεί να ψήφισε μνημόνιο και να εφάρμοσε λιτότητα αλλά πάντα με βαριά καρδιά και οι βουλευτές του πενθούσαν ολημερίς και ολονυχτίς τέσσερα χρόνια που κυβερνούσαν).
  • Μήπως είστε λάτρης της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας και έχετε παππού ή κανέναν θείο 65ρη που σας δηλώνει όλη την ώρα με στόμφο ότι με τον Αντρέα Παπανδρέου «ο κοσμάκις έφαγε ψωμάκι» σε αντίθεση με την κακιά τη δεξιά που είχε τον κόσμο στην πείνα; Ε τότε ασυζητητί το κόμμα σας είναι το ΠΑΣΟΚ (εντάξει μπορεί να παραστράτησε λίγο και να έφτασε να συγκυβερνήσει με την ΝΔ αλλά τώρα το κόμμα του έχει νέο αρχηγό και ξανά βρήκε τον δρόμο του σοσιαλισμού).
  • Αν σας αρέσει η ιστορία γενικώς, ειδικά η παλαιότερη, διαβάζετε για τα εργατικά κινήματα και προσδοκάτε ανάσταση της ΕΣΣΔ έχοντας είδωλο σας τον Στάλιν, το κόμμα σας χωρίς αμφιβολία είναι το ΚΚΕ (γιατί αυτοί είστε πράγματι).
  • Μήπως αυτοπροσδιορίζεστε ως πατριώτης, χριστιανός ορθόδοξος και τίποτα άλλο; Λατρεύοντας το τρίπτυχο: « πατρίς – θρησκεία – οικογένεια», ε τότε το κόμμα σας είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ (το κόμμα του σώφρονα Έλληνα που τιμά τα ήθη και τις παραδόσεις του).
  • Τι είναι η Ζωή; Αγάπη μόνο είναι η Ζωή. Είστε λίγο χίπις λάτρης του John Lennon αλλά θέλετε και λαϊκή δικαιοσύνη, ισότητα και εντιμότητα στην πολιτική; Ε τότε το κόμμα σας είναι η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (πραγματικά πιστεύω ότι αυτό το κόμμα θα κάμει θραύση σε αυτή τη βουλή).
  • Τέλος υπάρχουν η ΝΙΚΗ (εν τούτω νίκα), ένα κόμμα που είναι ικανό να επαναφέρει το Βυζαντινό ιδεώδες και οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ («Ὦ ξεῖν´, ἀγγέλλειν Λακεδαιμονίοις…») καθώς και το ΜΕΡΑ25 για το οποίο δεν υπάρχει σχόλιο.

Καλή ψήφο και ας κλείσουμε ιδανικά…

Ο Γιώργος Δόλγυρας γεννήθηκε στα Ιωάννινα 10.05.89. Μεγάλωσε στην Έδεσσα και τα τελευταία χρόνια ζει στην Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο τμήμα Δημοσιογραφίας. Παρακολούθησε μαθήματα σκηνοθεσίας, θεάτρου και συγγραφής. Εργάστηκε σε διάφορες θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Το 2020 εκδόθηκε η πρώτη του συλλογή διηγημάτων Τρόμου – Φαντασίας: «Σκοτεινά Φεγγάρια», η οποία κυκλοφόρησε από τις «Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή». Αρθρογραφεί επίσης στον ιστότοπο πολιτισιμού: culturepoint.gr.