Γυναικεία φύση: αντιμέτωπη στον χρόνο

Ο χρόνος δε σταματά. Η επιστήμη όμως, μπορεί – αν όχι να τον σταματήσει σε μερικές περιπτώσεις – να τον «παγώσει» κι ειδικά σε ό,τι αφορά τον γυναικείο οργανισμό που είναι από την φύση προορισμένος για την κυοφορία και την μητρότητα. Γυναίκες που βλέπουν τα χρόνια να περνούν και το συνειδητοποιούν στη δεκαετία των σαράντα, γυναίκες που τυχαίνει να νοσήσουν από ασθένειες που επηρεάζουν την γονιμότητά τους, αλλά και για τις λίγο μικρότερες που η φύση δεν τις προίκισε με την αφθονία ή με φυσιολογικό αριθμό ωαρίων, έρχεται η επιστήμη να της καθησυχάσει αλλά και να δώσει τη λύση μεταξύ άλλων, με την εξελιγμένη μέθοδο της κατάψυξης ωαρίων.

Οι ανθρώπινες σχέσεις ήταν πάντα δύσκολες και σε συνδυασμό με τους γοργούς ρυθμούς της καθημερινότητας, την ανερχόμενη κοινωνική καταξίωση του γυναικείου φύλου, η εύρεση του σωστού συντρόφου στην κατάλληλη ηλικιακή περίοδο για αναπαραγωγή την καθιστά ακόμα δυσκολότερη. Η επιστήμη αφήνει το περιθώριο στις γυναίκες απαλλαγμένες από κάθε άγχος, να ψάξουν τον κατάλληλο σύντροφο και μελλοντικό πατέρα του παιδιού τους, δίνοντάς τους την πολυτέλεια, να κάνουν τον χρόνο σύμμαχό τους.

Με μια πολύ εύκολη διαδικασία, καταψύχοντας το γενετικό τους υλικό, έτσι ώστε να μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν όποτε εκείνες το θελήσουν και να έχουν την δυνατότητα της επιλογής χωρίς την ασφυκτική πίεση του χρόνου. Η διαδικασία απλή με πολλές εναλλακτικές επιστημονικές μεθόδους ανάλογα την περίπτωση, δίνει ελπίδα σε όλες εκείνες τις γυναίκες που θέλουν να ζήσουν το μελλοντικό τους όνειρο, εκείνο της μητρότητας, αλλά οι συγκυρίες και η κεκτημένη ταχύτητα γεγονότων της ζωής τους, δε επέτρεψαν την υλοποίησή του.

Είναι μεγάλη υπόθεση η δυνατότητα της επιλογής από ελεύθερη βούληση και όχι από ανάγκη. Η επιλογή  συντρόφου να γίνεται όχι από την πίεση του βιολογικού γυναικείου χρόνου για την δημιουργία οικογένειας, αλλά από την ελευθερία που δίνει η αγάπη. Όλοι θέλουν τα πάντα να γίνονται στην ώρα τους αλλά πολλές φορές διάφοροι παράγοντες δε το επιτρέπουν. Όμως για όλα υπάρχει λύση. Οι δείκτες του ρολογιού δεν σταματούν, ούτε και γυρνούν πίσω, μόνο μπροστά. Το ίδιο και η ζωή!!                                                                    

Από την Μπότσαρη Φανή                                                                                            

Απόφοιτος Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει σπουδάσει βρεφονηπιοκόμος, είναι πιστοποιημένη ανανήπτρια και διασώστρια. Μετεκπαίδευση στην «Ειδική Αγωγή και Προαγωγή Ψυχικής Υγείας στο Σχολικό Περιβάλλον» ΠΑΔΑ, «Διδακτική Μεθοδολογία στην Εκπαίδευση», «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» και «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» ΠΑΝΤΕΙΟ. Εργάζεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο ενώ παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή. Βιβλίο της «Μια ζωή γεμάτη ζωές» εκδόσεις Αέναον. Παραμύθια και διηγήματά της έχουν βραβευθεί κι εκδοθεί σε συλλογές βιβλίων, σύγγραμμά της έχει πάρει τιμητική διάκριση από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής Θεσσαλίας.