Μαθαίνοντας ξένες γλώσσες με το Duolingo

Αποδεδειγμένα, η γνώση ξένων γλωσσών προσφέρει πολλά οφέλη στην επαγγελματική εξέλιξη και τη νοητική λειτουργία του ανθρώπου.

Ανάμεσα σε αυτά τα οφέλη, συμπεριλαμβάνεται η καλύτερη νοητική λειτουργία, η πιο γρήγορη ανάλυση εννοιών, ο εμπλουτισμός του βιογραφικού μας με δεξιότητες, οι οποίες μπορούν να ανοίξουν περισσότερες επαγγελματικές πόρτες.

Θέλεις να μάθεις μία ξένη γλώσσα παραπάνω, αλλά σκέφτεσαι τα έξοδα του φροντιστηρίου, το κόστος του δασκάλου; Σε στεναχωρεί η έλλειψη οικονομικής δυνατότητας και θεωρείς πως δεν μπορείς να βρεις τρόπο για να αποκτήσεις μία γνώση παραπάνω;

Μη στεναχωριέσαι, υπάρχει λύση, διασκεδαστική και ανέξοδη. Και λέγεται, Duo lingo. Πλέον, μέσω του Διαδικτύου, η πρόσβαση στη γνώση γίνεται ευκολότερη, γρηγορότερη και λιγότερο ακριβή.

To Duolingo είναι μία δημοφιλής πλατφόρμα, στην οποία δημιουργείς ένα λογαριασμό και παρακολουθείς μαθήματα ξένων γλωσσών. Περισσότερες από τριάντα διαφορετικές γλώσσες διδάσκονται μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας, ενώ ο μαθητής περνάει από διάφορα στάδια γνώσης, από το επίπεδο του αρχάριου μέχρι εκείνο να ανεβαίνει σταδιακά και να γίνεται δυσκολότερο.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν τη μάθηση κάθε είδους, από την εξέταση της ακουστικής δυνατότητας, τη λεξιλογική άσκηση, τους γραμματικούς κανόνες, μέχρι την εκμάθηση του συντακτικού.

Η «πράσινη κουκουβάγια» σε περιμένει σε ένα ταξίδι γεμάτο καινούργιες λέξεις, γλωσσικά τρικ, διασκεδαστικές ιστορίες με σκοπό την καλύτερη εκμάθηση της γλώσσας.

Μαθαίνω Τούρκικα, Ισπανικά και διάφορες άλλες ξένες με το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το θεωρώ μία απολαυστική διαδικασία, στην οποία δε βιώνεις το άγχος του να «τα καταλάβεις όλα» όπως όταν βρίσκεσαι σε ένα τμήμα με άλλα άτομα, ενώ έχεις το χρόνο να επαναλάβεις το ίδιο μάθημα όσες περισσότερες φορές θέλεις.

Αναμφίβολα, κανένα διαδικτυακό μάθημα δεν μπορεί και δεν πρόκειται να αντικαταστήσει ποτέ τον αληθινό δάσκαλο και τη δια ζώσης επικοινωνία. Ωστόσο, είναι ένας ιδανικός τρόπος για την ικανοποιητική κατάκτηση των βασικών γνώσεων, ένας πρώτος τρόπος για την κάλυψη αποριών και γνωστικών κενών. Συνιστώ το Duolingo, σε οποιοδήποτε άνθρωπο θέλει να μάθει μία καινούργια γλώσσα. Είτε τη Γαλλική, είτε την Τούρκικη, είτε την Αραβική, η διαδικασία μάθησης είναι απολαυστική και προσφέρει ώρα ποιοτικής ενασχόλησης και δημιουργίας.

Ονομάζομαι Μαρία Σκαμπαρδώνη και είμαι Δημοσιογράφος. Είμαι λάτρης του διαβάσματος και μελετώ Φιλοσοφία και Ψυχολογία από πολύ μικρή ηλικία. Γνωρίζω Αγγλικά, Γαλλικά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το γράψιμο είναι για εμένα η φυγή μου, όλη μου η ζωή. Είμαι ευγνώμων γιατί έχω τη χαρά και του να έχω εργαστεί στο χώρο του βιβλίου, αποκομίζοντας όσα περισσότερα μπορώ από αυτό το μαγικό χώρο. Έχω καταφέρει μέχρι στιγμής να αποκτήσω μαύρη ζώνη στο Taekwondo, να εκδώσω ένα βιβλίο μου και να έχω διανύσει έναν μεγάλο δρόμο στην αρθρογραφία.