Σημάδια πως κάποιος σε αγαπάει!

«Όταν αγαπάς το νιώθεις, όταν σε αγαπούν αμφιβάλλεις»

Κάποτε ένας σοφός είχε εκφράσει αυτές τις σκέψεις για το συναίσθημα της αγάπης.

Πάντοτε όταν μας αγαπούν, βιώνουμε αυτή την εσωτερική αμφισβήτηση αν αυτό ισχύει στα αλήθεια.

Γινόμαστε παιδιά που ρωτάνε διαρκώς αυτή την απλοϊκή και παράλληλα, τόσο απαραίτητη για την ύπαρξής μας ερώτηση: «με αγαπάς

Η αγάπη είναι σημαντική για την ψυχή του ανθρώπου, όπως είναι η αναπνοή για το σώμα. Δεν μπορεί ο άνθρωπος να ζει χωρίς αγάπη, η ίδια έχει τη δύναμη να μαλακώσει και να ημερέψει ακόμα και τον πιο ατίθασο και σκληρό χαρακτήρα.

Πάντοτε προσπαθούμε να διακρίνουμε το αν η αγάπη του ανθρώπου που μας ενδιαφέρει (και δεν είναι υποχρεωτικό να είναι ερωτική αποκλειστικά), είναι αληθινή. Παλεύουμε να βρούμε σημάδια να αποκωδικοποιήσουμε τα μηνύματα πίσω από τις πράξεις, να βρούμε τις αποδείξεις πίσω από τις λέξεις.

Μπορούμε να δούμε μερικά σημάδια πως κάποιος μας αγαπάει μέσα από στιγμές της καθημερινότητας; Μα φυσικά, και ναι!

Ορίστε μερικά σημάδια:

  • ο άνθρωπος που σε αγαπάει μιλάει πάντα με όμορφα λόγια για σένα. Για την εμφάνιση, το χαρακτήρα, τις ικανότητες. Ακόμα και αν ανησυχεί για οτιδήποτε σχετικά με τα παραπάνω, θα στο πει με τρόπο που δε θα σε πληγώσει ή δε θα προσβάλλει.
  • όταν κάποιος σε αγαπάει, σε αναζητάει. Αυτός που σε αγαπάει δεν είναι αυτός που σε βλέπει κάθε μέρα. Είναι αυτός που σε αναζητά κάθε μέρα.
  • ο άνθρωπος που σε αγαπάει, ελευθερώνει χρόνο για να σου μιλήσει, δε βρίσκει χρόνο για σένα.
  • αυτός που σε αγαπάει, χαμογελάει όταν σε βλέπει.
  • αυτός που σε αγαπάει, παραδέχεται το λάθος του και ζητάει συγγνώμη όταν σε έχει πληγώσει.
  • αυτός που σε αγαπάει, θα σου πει «στείλε μου ένα μήνυμα όταν μπεις στο σπίτι, ώστε να ξέρω πως επέστρεψες καλά».
  • αυτός που σε αγαπάει, δεν κρίνει τις σκέψεις σου, δε σε καταδικάζει για το πώς αισθάνεσαι. Απλώς σε αγκαλιάζει και σε βοηθάει να αισθανθείς ασφάλεια.
  • Αυτός που έχει ώριμη αγάπη λέει «σε χρειάζομαι γιατί σε αγαπώ».
  • όταν κάποιος σε αγαπάει χαίρεται με τη χαρά σου πραγματικά.
  • αυτός που σε αγαπάει, δε σε αφήνει να παλεύεις με ανασφάλειες και αμφιβολίες. Είναι εκεί πριν τον ζητήσεις.

Είναι υπέροχο να αγαπάς και να αγαπιέσαι. Δώρο που δεν αγοράζεται, αγαθό που δεν εκβιάζεται, γνώρισμα ενός πραγματικά ευτυχισμένου ανθρώπου.

«Μείζον δε τούτον η αγάπη εστί» (Ύμνος της Αγάπης, Απόστολος Παύλος)

Ονομάζομαι Μαρία Σκαμπαρδώνη και είμαι Δημοσιογράφος. Είμαι λάτρης του διαβάσματος και μελετώ Φιλοσοφία και Ψυχολογία από πολύ μικρή ηλικία. Γνωρίζω Αγγλικά, Γαλλικά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το γράψιμο είναι για εμένα η φυγή μου, όλη μου η ζωή. Είμαι ευγνώμων γιατί έχω τη χαρά και του να έχω εργαστεί στο χώρο του βιβλίου, αποκομίζοντας όσα περισσότερα μπορώ από αυτό το μαγικό χώρο. Έχω καταφέρει μέχρι στιγμής να αποκτήσω μαύρη ζώνη στο Taekwondo, να εκδώσω ένα βιβλίο μου και να έχω διανύσει έναν μεγάλο δρόμο στην αρθρογραφία.