Τα απλά της φύσης

Γίνεται συνεχώς λόγος για την ανάγκη του ανθρώπου να ασκηθεί, να έρθει σε επαφή με τον αθλητισμό και να κοπιάσει για να κερδίσει την δύσκολή του καθημερινότητα. Ωστόσο, πολύ συχνά ο άνθρωπος λησμονεί τις δυνατότητες που του παρέχονται εσαεί από την ίδια την φύση.

«Πρέπει να πάρω διάδρομο για να τρέξω», «χρειάζομαι ένα στρώμα γυμναστικής για να κάνω τις ασκήσεις μου». Μερικές φράσεις που αποτυπώνονται από διαφόρους που ξεχνούν τα «δωρεάν» δώρα της φύσης. Είναι ανάγκη να έχεις διάδρομο για να τρέξεις;

Σαφώς εκτιμάμε πολύ την τεχνολογία, την οραματικότητα και την καινοτομία του ανθρώπου να δημιουργήσει νέα εργαλεία και εφόδια για την καλύτερη και ομαλή ζωή του, αλλά ας μην παραγκωνίζουμε τόσο την φύση. Ας μην μπαίνει το κέρδος εμπόδιο παραδείγματος χάριν σε ένα άτομο που θέλει να ασκηθεί, αλλά δεν έχει χρηματική δυνατότητα να αποκτήσει ένα από τα εργαλεία ενός γυμναστηρίου.

Πάντα χρειάζεται μια διάκριση. Όμως, θα ήταν αξιόλογο να γίνεται λόγος σε χώρους εκπαίδευσης από δασκάλους, στο σπίτι από γονείς και γενικότερα ως «προώθηση» της φύσης και τα τόσα δώρα που μας παρέχει. Καθημερινά τρεφόμαστε με αγαθά που τα βγάζει η φύση και με την βοήθεια των ανθρώπων έρχονται στο σπίτι μας. Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλες δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν, όπως το κολύμπι, το camping και η ορειβασία.

Όλα αυτά είναι καλό τα λάβουμε υπόψη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε την φύση σωστά, χωρίς να την καταπατάμε, αλλά και να την εκτιμήσουμε ακόμη περισσότερο. Τι καλύτερο από το να καθίσεις στο γρασίδι ενός βουνού με το σκυλάκι σου και να αγναντεύεις τον ουρανό πλάι στο αεράκι του φθινοπώρου;

Από τον PinkHunter

Επιλεγμένα άρθρα από ειδικούς στο είδος τους!