«Άγριο Χάραμα» της Ευαγγελίας Ευσταθίου από τις Εκδόσεις «Μίνωας» (Άποψη)

Η επιστροφή της Ευαγγελίας Ευσταθίου, είναι γεγονός. Το νέο της βιβλίο με τίτλο «Άγριο Χάραμα», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μίνωας». Πλέον είναι και το νέο λογοτεχνικό «σπίτι» της συγγραφέως. Οι φανατικοί, δεν μπορούσαν να μην την ακολουθήσουν και σε αυτό το νέο της ταξίδι. Για εμένα ήταν η πρώτη φορά που ήρθα σε επαφή με τη γραφή της, και ήρθε η στιγμή να μιλήσω για αυτή.

Άποψη:

Πολλοί θα το χαρακτήριζαν αποκλειστικά κοινωνικό. Για εμένα, αποτέλεσε ένα βιβλίο που τα έχει όλα, και μια κατηγορία μόνο δεν του αρκεί. Ναι μεν, παίρνει απόλυτα κοινωνικές διαστάσεις, αλλά επίσης έχει μυστήριο, και θα λέγαμε ότι δεν απουσιάζει και το ρομαντικό στοιχείο. Με λίγα λόγια, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα κοινού όσον αφορά τα γούστα.

Η γραφή της συγγραφέως, θα χαρακτηριζόταν κινηματογραφική. Ξεπροβάλλουν πλήθη εικόνων διαβάζοντας το, με χαρακτήρες καλοδουλεμένους, και χτισμένους όπως ακριβώς πρέπει να είναι σ’ ένα βιβλίο, χωρίς να αφήνουν ερωτηματικά ή ακόμα και κενά.

Με ανάσα κομμένη, και βλέμμα αποσβολωμένο, παρακολουθούμε την ιστορία και τις εξελίξεις που τρέχουν, ως και την τελευταία γραμμή, της τελευταίας σελίδας.

Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα βιβλίο δουλεμένο με πολλή δεξιοτεχνία, βασισμένο στην παραμικρή λεπτομέρεια, μελετημένο ως το κόκκαλο, φτιάχνοντας έναν κόσμο διαφορετικό που σε κρατάει σε εγρήγορση ως το τέλος.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Η Κέντρα Κάμαλ, ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας, θα άντεχε να χάσει τα πάντα εκτός από τη Μάιρα, τη μικρή της αδερφή, μαζί με την οποία κατάφεραν να σπάσουν τα δεσμά της σκληρής τους μοίρας.

Η εξαφάνιση της Μάιρα ένα απομεσήμερο του Αυγούστου σηματοδοτεί την επανεμφάνιση του πιο διαβόητου μανιακού δολοφόνου και παράλληλα την κορύφωση ενός πολέμου μέσα στους αιώνες μεταξύ ανθρώπων ιδιαίτερων, σχεδόν μυθικών, προορισμένων να αλληλοεξοντώνονται στην αέναη αναμέτρηση του Καλού και του Κακού.

Ο Ντάνιελ Κριεζής, ο άντρας με το σημάδι του δράκου στον κρόταφο, ξέρει πως ήρθε η ώρα να εκπληρώσει τον δικό του προορισμό, αφανίζοντας, όπως κάθε Τιμωρός σαν αυτόν, έναν Έκπτωτο, σαν τον δολοφόνο. Και, για να το πετύχει, πρέπει να γίνει ένα με το σκοτάδι του εχθρού του. Στον αγώνα αυτό η δύναμη και συνάμα η αχίλλειος πτέρνα του θα είναι η Κέντρα, η γυναίκα που η ψυχή του αναγνώριζε ως το άλλο του μισό στο πέρασμα των αιώνων.

Με φόντο τα επιβλητικά τοπία της Σκοτίας, οι δυο τους θα πολεμήσουν ξέροντας πως ο θάνατος, όπως πάντα στο παρελθόν, θα είναι το τέλος τους και ταυτόχρονα η αρχή τους.

Στον ίδιο ατέρμονο κύκλο. Σε κάθε προηγούμενη ζωή. Από κάθε γαλήνιο σούρουπο σε κάθε άγριο χάραμα.

*Η φωτογραφία από το προφίλ της συγγραφέως στο FB: εδώ

«Άγριο Χάραμα» της Ευαγγελίας Ευσταθίου από τις Εκδόσεις «Μίνωας»: εδώ

Διαβάστε περισσότερες απόψεις για βιβλία και συνεντεύξεις συγγραφέων: εδώ

Η Ρένια Γαλιώτη, γεννημένη το 2002, είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Με πολλή αγάπη για τα παιδιά, το διάβασμα, τις τέχνες και τον πολιτισμό γενικότερα, αποφάσισε να ασχοληθεί με το γράψιμο επί των παραπάνω θεμάτων, κάτι το οποίο τη γεμίζει από πολύ μικρή ηλικία. Μεγάλη της αγάπη είναι το θέατρο, με το οποίο ασχολείται τα τελευταία 7 χρόνια. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια παιδαγωγικών θεμάτων, δημιουργικής γραφής κ.α.