Θα τα καταφέρεις!

Θα τα καταφέρεις! Ναι, θα τα καταφέρεις! Αυτό που θέλεις θα το πετύχεις. Αυτό για το οποίο σήμερα αγχώνεσαι, καρδιοχτυπάς, αγωνιάς, προσπαθείς θα το καταφέρεις. Θα αποκτήσεις αυτό που θέλεις, αλλά όταν είναι η κατάλληλη στιγμή γι’ αυτό.

Όλοι οι άνθρωποι έχουν κάποιους στόχους που ονειρεύονται να πετύχουν. Κάποιος μπορεί να θέλει να αγοράσει ένα αμάξι, άλλος να περάσει στην Ιατρική, άλλος να ανέβει κοινωνικά. Είναι ένα βασικό συστατικό της ανθρώπινης φύσης αυτή η επιθυμία και η προσπάθεια για βελτίωση. Ο κάθε άνθρωπος διαμορφώνει ανάλογα με την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντά του τα δικά του όνειρα.

«Πότε θα πετύχω αυτά που θέλω;», αυτό αναρωτιούνται οι περισσότεροι άνθρωποι.

Θα πετύχεις αυτό που θέλεις, όταν αποφασίσεις να αφοσιωθείς ολόψυχα σε αυτό, χωρίς όμως να επιτρέψεις στο άγχος να σε καταβάλλει. Αν φοβάσαι διαρκώς πως δε θα το πετύχεις ή δεν αξίζεις αυτό που θέλεις να πετύχεις ή δε θα το καταφέρεις ποτέ ή θα το χάσεις γρήγορα. Επίτρεψε στον εαυτό σου να έχει μόνο το δημιουργικό άγχος, αυτό που θα σε βοηθάει να εξελίσσεσαι καθημερινά, αλλά δε θα σε «πνίγει» και δε θα σε καταβάλλει ψυχικά και σωματικά.

Αυτό που θέλεις θα το καταφέρεις όταν σταματήσεις να αγωνιάς υπερβολικά γι’ αυτό σήμερα. Όταν σταματήσεις να πανικοβάλλεις την ψυχή σου και να την τρομοκρατείς, όταν ξεκολλήσεις από την κατάκτηση και απολαύσεις τη διαδρομή. Γιατί αυτή είναι που έχει την αξία και τη νοστιμιά, ο δρόμος που πορευόμαστε μέχρι να φτάσουμε στο όνειρό μας.

Αυτό που θέλεις, θα το πετύχεις όταν σταματήσεις να λαμβάνεις σοβαρά την άποψη του καθενός. Όταν κλείσεις τα μάτια σου σε κάθε κακή φωνή που σου φωνάζει «δε θα τα καταφέρεις» και ακούσεις μόνο την καρδιά σου. Άφησε τις κακές γνώμες, τα κακοπροαίρετα σχόλια των ανθρώπων που κρίνουν οτιδήποτε δεν μπορούν να φτάσουν και τόλμησε να ζήσεις το όνειρό σου, τόλμησε να ρισκάρεις!

Θα τα καταφέρεις! Αυτό που θέλεις θα γίνει – αλλά πρέπει να περιμένεις μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή…

Επιμέλεια άρθρου: Ευγενία Κελαράκου

Ονομάζομαι Μαρία Σκαμπαρδώνη και είμαι Δημοσιογράφος. Είμαι λάτρης του διαβάσματος και μελετώ Φιλοσοφία και Ψυχολογία από πολύ μικρή ηλικία. Γνωρίζω Αγγλικά, Γαλλικά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το γράψιμο είναι για εμένα η φυγή μου, όλη μου η ζωή. Είμαι ευγνώμων γιατί έχω τη χαρά και του να έχω εργαστεί στο χώρο του βιβλίου, αποκομίζοντας όσα περισσότερα μπορώ από αυτό το μαγικό χώρο. Έχω καταφέρει μέχρι στιγμής να αποκτήσω μαύρη ζώνη στο Taekwondo, να εκδώσω ένα βιβλίο μου και να έχω διανύσει έναν μεγάλο δρόμο στην αρθρογραφία.