Αλλάζει η ώρα – τι ισχύει

Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου τα ξημερώματα θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω, καθώς είναι το τέλος της θερινής ώρας.

Για φέτος, 2020, η τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου είναι στις 25/10/20 και οι δείκτες στις 4.00 θα πρέπει να δείξουν 3.00.

Να τονιστεί ότι έχει ψηφιστεί από το Ευρωκοινοβούλιο η κατάργηση της αλλαγής ώρας, που θα τεθεί σε ισχύ από το 2021. Πιο συγκεκριμένα, το κάθε κράτος-μέλος της Ε.Ε. θα αποφασίσει αν επιθυμεί να έχει μόνιμα θερινή ή χειμερινή ώρα. Έτσι, όποιο κράτος-μέλος επιθυμεί τη θερινή ώρα, θα πρέπει να κάνει την τελευταία αλλαγή το Μάρτιο του 2021 (τελευταία Κυριακή), ενώ αν επιθυμεί τη χειμερινή ώρα, η τελευταία αλλαγή θα γίνει τον Οκτώβρη του 2021 (τελευταία Κυριακή).

Και για τα ιστορικά στοιχεία, τα πρώτα δείγματα για τη θερινή ώρα φαίνεται να ήταν από τον Benjamin Franklin (Βενιαμίν Φραγκλίνο), ο οποίος σε γράμμα του πρότεινε να ξυπνούν οι άνθρωποι μια ώρα νωρίτερα.

24/10/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!

Newsletter

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας στο Newsletter! Κάθε βδομάδα θα διαβάζετε τα καλύτερα άρθρα στο email σας!

Παρουσιάστηκε σφάλμα. Δοκιμάστε ξανά!

Your e-articles will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.