Οι διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε χτες ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της νυχτερινής απαγόρευσης ισχύουν: οι δημοσιογράφοι και οι άνθρωποι των ΜΜΕ μετακινούνται με την ιδία διαδικασία που μετακινούνταν κατά τη περίοδο του lockdown της πρώτης φάσης της πανδημίας. Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πρέπει να φέρουν βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας από τον εργοδότη.

Σε περιπτώσεις άλλων εργαζομένων φυσικών προσώπων που πρέπει να μετακινηθούν κατά τις ώρες απαγόρευσης, όπως ελεύθερων επαγγελματιών επιτηδευματιών, απασχολούμενων, συμπληρώνουν το αντίστοιχο έντυπο που θα βρίσκεται στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι για την κατ’ εξαίρεση μετακίνησή τους πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο και βεβαίωση κίνησης σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές εξαιρούνται από αυτή οι συμμετέχοντες σε ομαδική ή ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο και κατά τη διάρκεια της άσκησης αποκλειστικά και μόνο. Επίσης, εξαιρούνται οδηγοί που είναι μόνοι τους μέσα στο όχημα ή με μέλη της οικογένειάς τους.

Στα σχολεία είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στα διαλείμματα στις περιφερειακές ενότητες που έχουν ενταχθεί στο «πορτοκαλί» και «κόκκινο» επίπεδο. Για το μάθημα της φυσικής αγωγής δεν προβλέπεται υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Για χώρους με μουσική στις περιοχές επιπέδου 3, απαγορεύεται η χρήση μικροφωνικής και επιτρέπεται μόνο μέχρι 3 άτομα το μουσικό σχήμα. Οι πελάτες είναι υποχρεωτικά καθήμενοι και η πληρότητα ανέρχεται στο 30%. Για την εστίαση επιτρέπεται η ζωντανή μουσική με τους πελάτες υποχρεωτικά καθήμενους και την πληρότητα στο κατάστημα να ορίζεται στο  50%. 

Σε ό,τι αφορά στις δοξολογίες 26 και 28 Οκτωβρίου θα γίνουν καταθέσεις στεφάνων με αυστηρή τήρηση των μέτρων.

23/10/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!