Ανακοινώθηκαν οι ποινές των μελών της Χρυσής Αυγής

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε τις ποινές των μελών της Χρυσής Αυγής.

Οι έξι από τους επτά της διευθυντικής ομάδας, δηλαδή οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Ιωάννης Λαγός, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής καταδικάστηκαν σε κάθειρξη δεκατριών ετών και επιπλέον ποινές για κάποιους από αυτούς για πλημμελήματα, καθώς και χρηματικές ποινές. Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος σε κάθειρξη δέκα ετών.

Ισόβια και 10 χρόνια κάθειρξη για τον Γιώργο Ρουπακιά.

Στους πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, δηλαδή οι Αντώνιος Γρέγος, Ελένη Ζαρούλια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Δημήτριος Κουκούτσης και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, επιβλήθηκε κάθειρξη έξι ετών.

Οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Νίκος Κούζηλος καταδικάστηκαν σε κάθειρξη επτά ετών. Οι πρώην βουλευτές που έλαβαν ελαφρυντικό -Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Αβράμης, Αρβανίτης, Στάθης Μπούκουρας και Νίκος Μίχος- καταδικάστηκαν σε κάθειρξη πέντε ετών. Στους δύο τελευταίους επιβλήθηκαν και επιπλέον ποινές για πλημμελήματα.

Στους πυρηνάρχες Περάματος, Αναστάσιο Πανταζή, και Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, επιβλήθηκαν καθείρξεις οκτώ ετών και έξι ετών. Στο στέλεχος Ιωάννη Καζαντζόγλου επιβλήθηκε κάθειρξη οκτώ και έξι ετών.

Αναμένεται πλέον ποιοι θα οδηγηθούν στη φυλακή και ποιοι σε αναστολή ύστερα από απόφαση του δικαστηρίου.

14/10/20 – 14.00

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!