Ανακοινώθηκε συνοπτικά το σχέδιο άρσης των μέτρων από τον Σ. Πέτσα

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo, Στέλιο Πέτσα, γνωστοποιήθηκε συνοπτικά το σχέδιο της σταδιακής αποκλιμάκωσης των μέτρων.

Το συγκεκριμένο σχέδιο της κυβέρνησης θα ξεδιπλώνεται σε επιμέρους στοχευμένες φάσεις τους μήνες Μάϊο και Ιούνιο. Τα στάδια άρσης των μέτρων θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους για να αξιολογείται η εξέλιξη της πανδημίας. Αρχικά θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής με συγκεκριμένους κανόνες στην εξυπηρέτηση του κοινού. Στη συνέχεια θα ανοίξουν οι βαθμίδες της εκπαίδευσης σε εύλογη χρονική απόσταση μεταξύ τους. Σε επόμενη φάση θα ανοίξουν μεγαλύτερες επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις της εστίασης. Ανοιχτές θα είναι και οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα αποκλιμάκωσης των μέτρων, ενώ σε επόμενο στάδιο οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν με συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας.

Μετά παίρνουν σειρά τα ξενοδοχεία (αρχικά 12μηνης διάρκειας) και αφού διευθετηθεί και το θέμα των μεταφορών και τα εποχικά τουριστικά καταλύματα από τέλος Ιουνίου – αρχές Ιουλίου. Η φιλοσοφία και οι φάσεις του σχεδίου θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό αύριο Τρίτη 28/04/20 στις 18.00 και θα ακολουθήσει κοινή παρουσίαση του σχεδίου από τους αρμόδιους υπουργούς.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ξεκάθαρα ότι τα μέτρα ισχύουν κανονικά μέχρι τις 4 Μαΐου και να μην παρασυρθεί ο κόσμος. Σχετικά με την Πρωτομαγιά οι εορτασμοί -με τήρηση κανόνων και αποστάσεων- μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Επίσης αναμένεται κατάργηση των SMS για λόγους μετακίνησης από την πρώτη φάση άρσης των μέτρων, σύμφωνα με τον Σ. Πέτσα.

27/04/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!