Αναλυτικά οι επιχειρήσεις και υπηρεσίες που ανοίγουν σε κάθε στάδιο

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά οι επιχειρήσεις και οι υπηρεσίες που θα είναι διαθέσιμες στους καταναλωτές και πελάτες στα 7 στάδια που ανακοινώθηκαν από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση (Παραλείπεται το κομμάτι της εκπαίδευσης).

1ο στάδιο

Ξεκινάει στις 4 Μαΐου και επανεκκινούν οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου (βιβλιοπωλεία, οπτικά, αθλητικός εξοπλισμός, φυτά, ζώων συντροφιάς και σχετικών ζωοτροφών σε εξειδικευμένα καταστήματα, αγορές καταναλωτών, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα, ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα και απελευθέρωση μετακινήσεων για τους κλάδους λαϊκών αγορών από περιφέρεια σε περιφέρεια) και παροχής υπηρεσιών (κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής και ΚΤΕΟ). Επίσης οι υπηρεσίες ατομικής άθλησης σε ανοικτούς χώρους, τα καταστήματα οπτικών και ακουστικών βαρηκοΐας, επιδιορθώσεις ρούχων/υποδημάτων.

2ο στάδιο

Θα εφαρμοστεί στις 11 Μαΐου και περιλαμβάνει τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου με τους ίδιους κανόνες της πρώτης φάσης, εκτός εμπορκών κέντρων (mall). Επανέρχονται στις λαϊκές τα βιομηχανικά είδη και επαναλειτουργούν οι σχολές οδηγών, με μάσκες και γάντια.

3ο στάδιο

Στις 18 Μαΐου, επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι, τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι ενώ δεν επιτρέπονται οι παραστάσεις. Επίσης λειτουργούν τα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών (δηλ. ΟΠΑΠ) χωρίς να παρέχονται υπηρεσίες σε καθήμενους.

4ο στάδιο

Αρχίζει την 1η Ιουνίου και επαναλειτουργούν τα εμπορικά κέντρα, τα εστιατόρια και καφετέριες μόνο σε εξωτερικούς χώρους με ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων και μέχρι 4 ατόμων ανά τραπέζι.

5ο στάδιο

Στο πέμπτο στάδιο που θα προσδιοριστεί τον Ιούνιο επανεκκινούν οι θερινοί κινηματογράφοι με 1,5 μέτρο απόσταση καθίσματος από τα μπροστινά καθίσματα και πληρότητα έως 60%. Επίσης επαναλειτουργούν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, με όρους αντίστοιχους της γενικής εστίασης.

6ο στάδιο

Στο έκτο στάδιο θα έχουμε τη λειτουργία για τα πάρκα αναψυχής, τα θεματικά πάρκα και οι παιδότοποι σε εξωτερικούς χώρους, με τους ίδιους κανόνες απόστασης.

7ο στάδιο

Στο έβδομο στάδιο επαναλειτουργούν εστιατόρια και καφέ σε εσωτερικούς χώρους, επιχειρήσεις διασκέδασης (μπαρ, κινηματογράφοι, νυχτερινά κέντρα), καταλύματα διακοπών (ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχειακές μονάδες κ.λπ.), αθλητικές εγκαταστάσεις και γυμναστήρια με συγκεκριμένους κανόνες.

28/04/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!