Πώς θα λειτουργούν κουρεία-κομμωτήρια-κέντρα αισθητικής

Τα κουρεία, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής αναμένεται να επισκεφτούν οι περισσότεροι από τις 4 Μαΐου που λήγουν τα περιοριστικά μέτρα. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, αρμόδιο για θέματα Βιομηχανίας και Εμπορίου, Νίκο Παπαθανάση ισχύουν τα εξής:

Στα 2 μέτρα ορίζεται η απόσταση των θέσεων εργασίας ενώ οι πελάτες θα προσέρχονται με ραντεβού (είτε μέσω τηλεφώνου, είτε ηλεκτρονικών μέσων). Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις πρέπει να συμπληρώνουν ημερήσιο κατάλογο των πελατών στην έναρξη λειτουργίας τους, τον οποίον θα δείχνουν στα ελεγκτικά όργανα. Όσον αφορά τη χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για το προσωπικό και τους πελάτες, ενώ στα κέντρα αισθητικής είναι υποχρεωτικά τα γάντια μιας χρήσης για τους εργαζόμενους.

Σχετικά με το ωράριο λειτουργίας θα υπάρξει απελευθέρωση και έτσι θα είναι ανοικτά από τις 7.00 – 22.00 τις καθημερινές και από τις 7.00 – 21.00 τα Σάββατα. Επιπλέον ισχύουν οι περιορισμοί συγκέντρωσης προσώπων των λιανεμπορίου, δηλαδή έως 20 τ.μ. 4 άτομα, από 20 τ.μ. – 100 τ.μ. 4 άτομα + 1 άτομο/10 τ.μ. και άνω των 100 τ.μ. 12 άτομα + 1 /15 τ.μ. Επιπλέον, σε περίπτωση περισσοτέρων τους ενός επιπέδων, δεν επιτρέπεται παρουσία άνω του ενός ατόμου 1 /10 τ.μ.

28/04/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!