Ανοίγει η Ελλάδα: τι λειτουργεί από σήμερα

Από τις 18 Μαΐου ανοίγουν ξανά οι πόρτες του σχολείου για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και το Γυμνάσιο. Ήδη από τις 11 Μαΐου είχε ξεκινήσει η Γ’ Λυκείου. Τα Γυμνάσια και λύκεια θα κάνουν μαθήματα μέχρι τις 12 Ιουνίου.

Από σήμερα επιτρέπονται πλέον και οι μετακινήσεις εκτός νομού κατοικίας στην Ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη, καθώς και οι σιδηροδρομικές μεταφορές και μετακινήσεις με υπεραστικά ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία, λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης. Απελευθερώνονται και οι αερομεταφορές.

Επίσης, 2 βδομάδες νωρίτερα θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα (mall), τα εκπτωτικά χωριά, τα εκπτωτικά καταστήματα, ενώ ανοιχτές θα είναι από σήμερα και οι Υπηρεσίες που σχετίζονται με την εκπαίδευση κατοικίδιων ζώων συντροφιάς, για κυνήγι και σχετικές δραστηριότητες, Δραστηριότητες βοτανικών και ζωολογικών κήπων και φυσικών βιοτόπων, Υπηρεσίες Διαιτολογικών Μονάδων, Υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, Υπηρεσίες στολισμού εκκλησιών, αιθουσών κ.λπ. Παράλληλα ανοίγουν και οι αρχαιολογικοί χώροι για τους οποίους έχει αναρτηθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού σχετικό έγγραφο με το ωράριο λειτουργίας.

Από σήμερα επαναλειτουργούν οι γραμματείες των δικαστηρίων της χώρας, φυσικά με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ στο κομμάτι του αθλητισμού επιστρέφουν οι προπονήσεις για συγκεκριμένες δραστηριότητες. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να χαλαρώσει από σήμερα και τα μέτρα που ισχύουν στα καταστήματα κράτησης της χώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες, κανόνες και μέτρα μπορείτε να διαβάσετε τα παρακάτω άρθρα:

18/05/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!