Ελληνικό rapid test: έτοιμο σε ένα μήνα και αποτελεσματικό!

Ο κ. Χρίστος Κίττας, ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και εκπρόσωπος της «Εμβληματικής Δράσης» στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας εξήγησε περισσότερα σχετικά με το πρώτο rapid test ελληνικής καταγωγής.

Σύμφωνα με δηλώσεις του:

«Επιστήμονες, ερευνητές, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές μου, από τις αρχές της πανδημίας γύρω στον Απρίλιο, συντάχθηκαν σε ερευνητικές ομάδες και τάχθηκαν ενάντια του κορωνοϊού.

Υπό τον Δρ. Βασίλη Γοργούλη, καθηγητή και Διευθυντή στο Εργαστήριο Ιστολογίας – Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και τους συνεργάτες του συστάθηκε η Εμβληματική Δράση, με κύριο σκοπό την παραγωγή ελληνικών προϊόντων αντιμετώπισης της πανδημίας, ώστε να μην εξαρτόμαστε από τα προϊόντα εξωτερικού.

Το ελληνικό rapid test από πλευράς ερευνητικής έχει περατωθεί, τώρα είμαστε στα διαδικαστικά να βρούμε την εταιρεία που θα αναλάβει την παραγωγή, η οποία πρέπει να είναι ελληνική, γιατί αυτό είναι το νόημα. Οι διαδικασίες θα κινηθούν γρήγορα και θα το έχουμε περίπου σε ένα μήνα».

Tο τεστ θα πρέπει να το κάνει ένας υγειονομικός, ενώ σε δεύτερο σκέλος μπορεί να παραχθεί προϊόν που θα μπορούμε να το κάνουμε και μόνοι μας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, το τεστ θα είναι πολύ αξιόπιστο σε ποσοστό 96,5%.

Επίσης, στην «Εμβληματική Δράση», έχει παρασκευαστεί και μοριακή τεχνική, που είναι ουσιαστικά ένα πρωτόκολλο, το οποίο μπορεί να μοιραστεί σε πολλά εργαστήρια στην Ελλάδα.

1/12/20 – δηλώσεις στον ΣΚΑΪ

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!