Επιστροφή σε πιο αυστηρά μέτρα μέχρι 11 Ιανουαρίου

Από αύριο και για μία εβδομάδα κάνουμε ακόμη μία προσπάθεια, αξίζει να το κάνουμε, προληπτικά, καθώς όλοι μας μπορεί να χαλαρώσαμε τις γιορτινές μέρες, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου, μένουμε και πάλι σπίτι, καθώς αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Συγκεκριμένα, σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Επίσης επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων ο Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Στόχος είναι να φτάσουμε με ασφάλεια στις 11 Ιανουαρίου στην βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση κι έτσι από 11 του Ιανουαρίου να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας. Να αποκατασταθεί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία και τα παιδιά να απαλλαγούν από την ψυχολογική φόρτιση αυτής της περιόδου. Έτσι μένουμε σπίτι και στις 11 Ιανουαρίου επιστρέφουμε στη σημερινή κατάσταση και με τα σχολεία ανοιχτά.

Η περεταίρω σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας θα γίνεται με γνώμονα την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Τα νοσοκομεία εξακολουθούν να νοσηλεύουν μεγάλο αριθμό ασθενών, ενώ περισσότεροι από 400 συμπολίτες μας εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Πηγή: Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα για ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!