ΜΜΜ: έρχονται οι βοηθοί επιβατών!

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής με αφορμή την άρση των περιοριστικών μέτρων από τις 4 Μαΐου ανακοίνωσε ότι θα υπάρχουν βοηθοί επιβατών και σήμανση για τήρηση αποστάσεων σε συρμούς και οχήματα.

Το προσωπικό θα αξιοποιηθεί ως βοηθοί επιβατών, οι οποίοι θα βρίσκονται στους 45 σημαντικότερους σταθμούς ανταποκρίσεων του Μετρό με λεωφορεία. Οι βοηθοί επιβατών θα παρέχουν συμβουλές στο κοινό ώστε να αποφεύγεται συνωστισμός και θα υπενθυμίζουν τη χρήση μάσκας. Πρόκειται για μια κίνηση προκειμένου να εξυπηρετείται το επιβατικό κοινό αλλά και να προστατεύεται το προσωπικό του μετρό και των λεωφορείων.

Ο κ. Καραμανλής δήλωσε επίσης ότι μέσα σε συρμούς και οχήματα θα υπάρχει ειδική σήμανση για το πού επιτρέπεται να καθίσει επιβάτης και πού όχι, προκειμένου να τηρούνται αποστάσεις.

«Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στην Αθήνα, λόγω της μείωσης της επιβατικής κίνησης, γύρω στα 550 λεωφορεία. Από την άλλη εβδομάδα θα είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε όλο το στόλο των λεωφορείων που φτάνει στον αριθμό των 1.100. Μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα να βγάλουμε κι άλλα λεωφορεία στους δρόμους, αλλά αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχουν», τόνισε ο Υπουργός.

Σχετικά με τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι θα υπάρχουν 350 οχήματα από 219 καθώς έχουν δοθεί δρομολόγια και στα ΚΤΕΛ και έχουν προστεθεί άλλα 100 οχήματα.

Επιπρόσθετα, οι κάτοχοι καρτών απεριόριστων διαδρομών για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μηνιαίας ή μεγαλύτερης διάρκειας, που δεν έκαναν χρήση λόγω των περιοριστικών μέτρων, δεν θα χάσουν τα χρήματά τους, καθώς θα τους δοθεί πίστωση στην αγορά της επόμενης κάρτας, ενώ για να ενισχυθούν τα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών, σχεδιάζεται να παρέχεται επιπλέον έκπτωση 10% για όσους προμηθευτούν ετήσιες κάρτες.

Δεν μετακινούμαστε, εάν δεν είναι ανάγκη και καλό είναι να αποφύγουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εάν μπορούμε να μετακινηθούμε με κάποιο άλλο μέσο. Η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική στα ΜΜΜ και σε περίπτωση παράβασης θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Πηγή: Υπ. Υποδομών και Μεταφορών – 30/04/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!