Σ. Πέτσας: «σταδιακή και μακρόσυρτη η μετάβαση στην κανονικότητα»

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου δήλωσε ότι η Κυβέρνηση επεξεργάζεται το Στρατηγικό Σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις εισηγήσεις των ειδικών. Ωστόσο μέχρι τις 27 Απριλίου καλούμαστε όλοι να τηρούμε τα μέτρα.

«H μετάβαση στην κανονικότητα, θα είναι σταδιακή και μακρόσυρτη, δεν θα είναι αυτόματη και οριζόντια. Θα είναι σαν θερμοστάτης, όχι σαν διακόπτης. Θα ξεδιπλώνεται σε διαδοχικές φάσεις, διαφορετικές για κάθε τομέα της οικονομίας και κάθε πληθυσμιακή ομάδα. Κάθε βήμα θα είναι ελεγχόμενο και κάθε επόμενο θα εξαρτάται από τα αποτελέσματα του προηγούμενου. Και τα αποτελέσματα της Στρατηγικής θα αξιολογούνται καθημερινά.»

Σχετικά με όσους σκέφτονται να μετακινηθούν την Κυριακή του Πάσχα για να επισκεφθούν συγγενείς και φίλους, να μην το κάνουν, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τη δική τους και των προσώπων που αγαπούν. Επίσης, θα παραβιάσουν τα περιοριστικά μέτρα που ακολουθούν οι υπόλοιποι συμπολίτες τους. Και αυτό θα επισύρει φυσικά αυστηρές, ίσως και αυστηρότερες από τις μέχρι σήμερα κυρώσεις, αλλά κυρίως θα διαταράξει την ομοψυχία και την ενότητα που μας έχει οδηγήσει με επιτυχία μέχρι εδώ.

Πηγή: Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου στις 16/04/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!