Σ. Τσιόδρας: 2.207 κρούσματα συνολικά – ο ιός ήρθε από τη φύση!

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό και λοιμωξιολόγος, Σ. Τσιόδρας, μας ενημέρωσε ότι παγκοσμίως έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 2.109.000 κρούσματα κορωνοϊού με 137.060 θανάτους, ενώ έχουν γιατρευτεί από τον ιό τουλάχιστον 526.000.      

Οι Η.Π.Α. έχουν σημειώσει τουλάχιστον 645.000 κρούσματα. Το Ην. Βασίλειο έχει τους περισσότερους θανάτους στην Ευρώπη.

Στη χώρα μας ανακοινώθηκαν από τον καθηγητή 15 νέα κρούσματα κορωνοϊού, φτάνοντας συνολικά τα 2.207. Το  56,2% αφορά άντρες. Τα 569 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 921 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τα άτομα που είναι διασωληνωμένα είναι 69 με διάμεση ηλικία διασωλήνωσης να είναι τα 68 έτη. Οι ασθενείς που έχουν εξέλθει από ΜΕΘ είναι 33.

Σχετικά με τους θανάτους έχουμε 3 ακόμη καταγεγραμμένους, ανεβάζοντας το σύνολο στους 105 στην Ελλάδα, με τα 73 έτη η διάμεση ηλικία θανάτων. Πρόκειται για 29 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 89,5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σε νεότερη επιστημονική ανάλυση, η κορύφωση της δραστηριότητας 4 γνωστών κορωνοϊών ήταν Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Συμπεριφέρονταν σαν εποχικοί ιοί. Οι μελέτες με αξιόπιστα αντισώματα θα μας βοηθήσουν να εξηγήσουμε τον τωρινό ιό. Στην Κίνα και Σιγκαπούρη αντιμετωπίζουν επιστροφή της νόσου (κυρίως κρούσματα σχετιζόμενα με ταξίδι).

Στα τελευταία δεδομένα η θνησιμότητα στην Ευρώπη από όλες τις αιτίες είναι πολύ υψηλή, ιδιαίτερα στην Ισπανία. Στην Ελλάδα είναι στα πλαίσια της αναμενόμενης και επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα των μέτρων.

Σχετικά με ερώτηση για τον Τραμπ και τον Π.Ο.Υ., ο καθηγητής δήλωσε ότι ο ιός προέκυψε από τη φύση και το ερώτημα είναι πώς πέρασε στον άνθρωπο. Να συνεχίζουμε να προσεγγίζουμε επιστημονικά τα θέματα.

Ενημέρωση για τον κορωνοϊό στις 16/04/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!