Πέτσας: θα παραμείνουμε σε αυτό το ωράριο τις γιορτές – φόβος για χαλάρωση

Σχετικά με το ωράριο στις γιορτές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε ότι δεν έχει εξεταστεί τίποτε άλλο, ούτε από την Επιτροπή των Ειδικών ούτε από την Κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τις γιορτές και θα παραμείνουμε σε αυτό το ωράριο, το οποίο είναι δύσκολο, αλλά στέλνει το σωστό μήνυμα:

Φέτος δεν είναι το ίδιο. Δεν κάνουμε ρεβεγιόν. Μένουμε με τη στενή μας οικογένεια. Αν θέλαμε να έχουμε μία άλλη οικογένεια φίλων μας ή συγγενών μαζί -πάντα αυτών που κάνουμε συνήθως παρέα- ας μείνουμε σε αυτό τον κλειστό κοινωνικό κύκλο κι ας μην τον ανοίξουμε υπέρμετρα αυτές τις γιορτές. Αλλά όχι, όμως, για να ξενυχτήσουμε μαζί, όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Όσον αφορά τον κίνδυνο οι γιορτές να οδηγήσουν σε χαλάρωση, τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία, ιδίως όταν βλέπουμε ακόμη και σήμερα, πέντε εβδομάδες και πλέον μετά την εφαρμογή του καθολικού απαγορευτικού, να έχουμε Μ.Ε.Θ. με πληρότητα κοντά στο 80% στην Επικράτεια, κοντά στο 90% στη Θεσσαλονίκη. Αυτά είναι πάρα πολύ μεγάλα νούμερα.

Με την παραμικρή έξαρση στις αρχές ενός τρίτου κύματος, όχι στην κορύφωση, στις αρχές ενός ενδεχόμενου τρίτου κύματος, μπορεί αυτό να μας πνίξει. Και αυτό θα ήταν πραγματικά τραγικό για τους ανθρώπους που θέλουν προστασία από το Σύστημα Υγείας και δεν θα τη βρίσκουν. Γι’ αυτό κάνουμε έκκληση ξανά σε όλους για την τήρηση των μέτρων. Υπομονή. Πραγματικά, όσο κι αν είναι μια λέξη που μπορεί να έχει κακοποιηθεί, υπομονή σε όλους. Έχουμε για πρώτη φορά την ορατότητα του εμβολιασμού που έρχεται κι ας μην αφήσουμε αυτές τις μέρες να μας παρασύρουν και να είμαστε πιο χαλαροί, γιατί αυτό θα θρέψει τον κορωνοϊό.

15/12/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!