Ψήφισμα-basketaki: Δώσε κι εσύ ψήφο επανέναρξης του ερασιτεχνικού μπάσκετ

«Καλούμε όλους τους αθλητές μας, τους φίλους τους, τα μέλη της οικογένειας τους, και όλους τους ανθρώπους που αναγνωρίζουν την ανάγκη άθλησης, να συμμετέχουν στην κίνηση συγκέντρωσης υπογραφών, ώστε να καταστεί απολύτως εμφανής η ανάγκη άθλησης των πολιτών, και η επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων και για αυτούς στις κλειστές εγκατάστασεις. Διαβάστε την επιστολή μας και υπογράφτε και εσείς».

Basketaki The League – Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ

Διαβάστε όλο το ψήφισμα παρακάτω και αν συμφωνείτε μπείτε στο τέλος του παρόντος άρθρου στο σύνδεσμο και υπογράψτε:

«Στις 07/06/2021 η ΓΓΑ εξέδωσε «Διευκρινιστικές οδηγίες» (με βάση την ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 05/06/2021) όπου στον πίνακα 2 αναφέρεται πως από την ίδια μέρα επιτρέπονται οι αθλητικές δραστηριότητες σε κλειστούς χώρους. Σε επικοινωνία μας με την ΓΓΑ για να επιβεβαιώσουμε πως η διοργάνωση μας θα πραγματοποιείται με χρήση των εβδομαδιαίων self tests όπως ήδη συμβαίνει στα υπόλοιπα αθλήματα με τους «αθλούμενους πολίτες», έκπληκτοι λάβαμε ουσιαστικά την απάντηση πως η συγκεκριμένη αθλητική δραστηριότητα αφορά μόνο αθλητές σωματείων!

Σε επαφές μας με το Υπουργείο Υγείας στο οποίο απευθυνθήκαμε στη συνέχεια, μας ενημέρωσαν πως εφόσον η επιτροπή έχει ανάψει πράσινο φως για αθλητική δραστηριότητα σε κλειστούς χώρους, ο πιθανός διαχωρισμός τους είναι θέμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και όχι δικό τους αφού εκείνοι δίνουν έγκριση σε γενικές κατευθύνσεις, άρα εν προκειμένω έχουν δώσει έγκριση!

Την ώρα που όλες οι δραστηριότητες, σχεδόν επιστρέφουν στην κανονικότητα μια κατηγορία αθλούμενων πολιτών έχει μείνει εκτός πρόβλεψης των “Διευκρινιστικών οδηγιών για την άθληση” της ΓΓΑ και είναι αυτή που αφορά τους συμμετέχοντες στο Basketaki και τα άλλα ανεξάρτητα ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα. Δεν γίνεται ερασιτέχνες σχεδόν ίδιας ηλικιακής ομάδας, για το ίδιο άθλημα, σε ίδιου είδους εγκαταστάσεις να διαχωρίζονται, με τους αθλούμενους πολίτες της διοργάνωσής μας μάλιστα να ανήκουν σε μεγαλύτερες συγκριτικά ηλικιακές ομάδες με την πλειοψηφία να έχει ήδη εμβολιαστεί (κάποιοι εξ αυτών μάλιστα πλήρως) και παρόλα αυτά να διαχωρίζονται σε ερασιτέχνες που αγωνίζονται σε αθλητικά σωματεία και ερασιτέχνες που δεν αγωνίζονται σε αυτά! Είναι εντελώς παράλογο!

Παρακαλούμε τους αρμοδίους να επιλύσουν το δίκαιο αίτημά μας και να μας συμπεριλάβουν το συντομότερο στην οδηγία ώστε και οι υπόλοιποι αθλούμενοι πολίτες να μπορέσουν να αγωνιστούν ακόμα και σήμερα καθώς η πίεση, ψυχολογική και σωματική, που ασκείται στους ανθρώπους αυτούς με τον άδικο αυτό διαχωρισμό είναι όλο και μεγαλύτερη.

Κλείνοντας να τονίζουμε πως το Basketaki τόσο στην περσινή επανέναρξη όσο και στο ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής σεζόν αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση στον τομέα του ελέγχου και της πρόληψης στα γήπεδα τα οποία πραγματοποιούνταν οι αγώνες του τηρώντας αυστηρά τα πρωτόκολλα (θερμομετρήσεις, καταγραφή εισερχομένων, κλειστά αποδυτήρια κλπ.). Είναι πραγματικά κρίμα να αποκλείεται μια ομάδα ανθρώπων από τον αθλητισμό (χωρίς καμία λογική) την ώρα μάλιστα που σχεδόν όλα τα μέτρα αίρονται και πλέον οδηγούμαστε σε μια σχετική κανονικότητα!

Παρακαλούμε δείτε θετικά το δίκαιο αίτημά μας και δώστε επιτέλους λύση να επιστρέψουμε στα παρκέ!»

Μπείτε εδώ για να υπογράψετε: https://www.basketaki.com/psifisma/Basketaki The League – Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!