Χρ. Σταϊκούρας: ύφεση κοντά 4% – ανακοίνωση για επιδόματα

Ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, είπε ότι σύμφωνα με τις τωρινές εκτιμήσεις η ύφεση θα φτάσει κοντά στο 4%. Αυτό οφείλεται τόσο στην έκταση του προβλήματος όσο και στην πιθανή επανάληψη του προβλήματος στην χρονιά. Δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις, ωστόσο οι περισσότερες δείχνουν μια βαθιά ύφεση.

Σχετικά με τα «εφόδια» της ελληνικής οικονομίας, υπολογίζονται 15,7 δισ. ευρώ το μαξιλάρι ασφάλειας, και περίπου 20 δισ. τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους και των φορέων της γενικής κυβέρνησης στις εμπορικές τράπεζες και την Τράπεζα της Ελλάδος. Σύμφωνα με τον υπουργό δεν υπάρχουν ταμειακά προβλήματα και το πακέτο μέτρων μπορεί να υλοποιηθεί και τον Μάϊο, ακόμα και τον Ιούνιο.  

Σχετικά με τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, αναφέρθηκε ότι αυτή τη βδομάδα θα ξεκινήσει η καταβολή του έκτακτου επιδόματος των 800 ευρώ και μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη θα δοθούν τα 400 ευρώ στους επιστήμονες. Το έκτακτο Δώρο Πάσχα στους 110.000 γιατρούς και υγειονομικούς αναμένεται Πέμπτη 9 Απριλίου.

Στον τουρισμό θα υπάρξουν στοχευμένες δράσεις λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις το καλοκαιριού.

05/04/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!