Σύψας: Το άνοιγμα μάλλον κινείται προς 14 και ιδανικά 21 Δεκεμβρίου!

Σύμφωνα με τον καθηγητή, Ν. Σύψα, πρέπει να ξεχάσουμε το οποιοδήποτε άνοιγμα στις 7 Δεκεμβρίου σύμφωνα με τα τωρινά στοιχεία και ελπίζει να μας διαψεύσει η επιδημία. Μάλλον κινούμαστε προς 14 και ιδανικά προς 21 Δεκεμβρίου.

«Αυτή την στιγμή έχουμε μια μικρή πτώση του αριθμού των κρουσμάτων καθώς και του ποσοστού των θετικών δειγμάτων, έχει πέσει από το 19% στο 10% όμως έχουμε πολύ κακά ποιοτικά στοιχεία τα οποία είναι ένας μεγάλος αριθμός ενεργών κρουσμάτων –πάνω από 26.000– τα οποία μας δείχνουν πολλές εισαγωγές οι οποίες είναι περισσότερες από τα εξιτήρια ακόμα και δυστυχώς διασωληνώσεις και θανάτους. Τα στοιχεία αυτά δεν επιτρέπουν αυτή την στιγμή καμία πρόβλεψη γιατί δεν διανοούμαι ότι θα ανοίξουμε την κοινωνία έχοντας τις μονάδες καλυμμένες κατά 88%, στην Θεσσαλονίκη 100% και έχοντας αυτόν τον αριθμό των νεκρών». 

Τόνισε επίσης ότι η επιδημία στην Ελλάδα σημειώνει αργή πτώση, λόγω της μεγάλης διασποράς την περίοδο του Οκτωβρίου, αλλά και το πιο χαλαρό lockdown, που δεν βοηθάει στην αποκλιμάκωση της πανδημίας.

«Την ημέρα που θα αρχίσουμε το άνοιγμα, με τα σχολεία και αργότερα το λιανεμπόριο, αμέσως θα αρχίσει και η διασπορά του ιού», δήλωσε ο καθηγητής. Καλύτερα να υπάρχει χαλάρωση προς 21 Δεκεμβρίου αν θέλουμε να μην επιδεινώσουμε την καμπύλη και να έχουμε 15 μέρες γιορτών. Πρόκειται για προσωπική άποψη, διευκρίνισε.

Μέχρι την άνοιξη θα έχουμε κορυφές και κοιλάδες, δεν μπορούμε να το αποφύγουμε κάθε φορά που ανοίγει η κοινωνία. Επιπρόσθετα, προτείνει να ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά από κάποια ώρα, αλλά και την ύπαρξη των SMS, ακόμα και τις γιορτές.

Αν καταφέρουμε να εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμού, τότε αυτό θα σημάνει και το τέλος της επιδημίας στην Ελλάδα.

Πηγή: Δηλώσεις στον ΣΚΑΪ – 29/11/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!