Σ. Τσιόδρας: 2.170 κρούσματα συνολικά – η νόσος φθίνει στην Ελλάδα!

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό και λοιμωξιολόγος, Σ. Τσιόδρας, μας ενημέρωσε ότι παγκοσμίως έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 1.947.000 κρούσματα κορωνοϊού με 121.793 θανάτους, ενώ έχουν γιατρευτεί από τον ιό τουλάχιστον 460.000.      

Στη χώρα μας ανακοινώθηκαν από τον καθηγητή 25 νέα κρούσματα κορωνοϊού, φτάνοντας συνολικά τα 2.170. Το 56,2% αφορά άντρες. Τα 555 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 869 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τα άτομα που είναι διασωληνωμένα είναι 76 με διάμεση ηλικία διασωλήνωσης να είναι τα 68  έτη. Οι ασθενείς που έχουν εξέλθει από ΜΕΘ είναι 27. Έχουν ελεγχθεί 48.798 κλινικά δείγματα.

Σχετικά με τους θανάτους έχουμε 2 ακόμη καταγεγραμμένους, ανεβάζοντας το σύνολο στους 101 στην Ελλάδα, με τα 73 έτη η διάμεση ηλικία θανάτων. Πρόκειται για 27 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 89% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τα μέτρα για την προστασία τόσο των κρατουμένων όσο και του προσωπικού είναι σημαντικά και πρέπει να υπάρξει απόκριση σε περίπτωση κρουσμάτων. Είναι και θεωρούνται ευάλωτοι πληθυσμοί ανέφερε ο καθηγητής.

Ανακοινώθηκε ακόμη περισσότερη διεθνής συνεργασία για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του ιού.

Αυτή τη στιγμή καταγράφεται σταδιακή μείωση των κρουσμάτων που νοσηλεύονται και των σοβαρών κρουσμάτων που καταγράφονται. Το σύστημα υγείας της Ελλάδας επιβαρύνθηκε λιγότερο και δεν είδαμε απότομη κορυφή. Η νόσος φθίνει στη χώρα μας σύμφωνα με στατιστικά μεγέθη. Ελπίζουμε στη διατήρηση αυτών των μεγεθών και θα μας δείξει τις επόμενες μέρες ένα πλάνο για την επόμενη φάση, τόνισε ο καθηγητής.  

Δεν πρέπει να δοθεί ευκαιρία στον ιό, ιδιαίτερα μέσα από μαζικές συναντήσεις το Πάσχα.

Ενημέρωση για τον κορωνοϊό στις 14/04/20

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!