Σ. Τσιόδρας: 2.408 κρούσματα συνολικά – τα μέτρα μείωσαν τη διασπορά τουλάχιστον 80%

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό και λοιμωξιολόγος, Σ. Τσιόδρας, μας ενημέρωσε ότι παγκοσμίως έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 2.585.000 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ έχουν γιατρευτεί από τον ιό τουλάχιστον 705.000.      

Στη χώρα μας ανακοινώθηκαν από τον καθηγητή 7 νέα κρούσματα κορωνοϊού, φτάνοντας συνολικά τα 2.408. Το 56% αφορά άντρες. Τα 573 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.124 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τα άτομα που είναι διασωληνωμένα είναι 55 με διάμεση ηλικία διασωλήνωσης να είναι τα 67 έτη. Οι ασθενείς που έχουν εξέλθει από ΜΕΘ είναι 51. Έχουν ελεγχθεί 56.944 κλινικά δείγματα.

Σχετικά με τους θανάτους, δεν έχουμε κανέναν το τελευταίο 24ωρο, παραμένοντας στους 121 στην Ελλάδα, με τα 74 έτη η διάμεση ηλικία θανάτων. Πρόκειται για 32 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 91% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Συζητούνται σχέδια άρσης των μέτρων και σύμφωνα με 2 διαφορετικές μαθηματικές εκτιμήσεις το R0 παραμένει πολύ κάτω του 1. Τα μέτρα περιόρισαν κατά 80% και πάνω τη διασπορά της νόσου στη χώρα μας. Συζητήθηκε η χρήση υφασμάτινων μασκών, η οποία θα γίνεται σαν μια σύσταση, θα ισχύει για κλειστούς χώρους και θα υπάρξουν ειδικές οδηγίες τις επόμενες μέρες.

Έχουμε φτιάξει προβλέψεις για το πώς μπορεί να εξελιχθεί η νόσος στη χώρα μας, μαζέψαμε αρκετή εμπειρία για τον ιό, τόνισε ο καθηγητής. Σχετικά με την νέα κανονικότητα προτείνει να υπάρχει αντισηπτικό στο κάθε άτομο.

Αποφύγαμε να νοσήσουμε μαζικά και θεωρώ είναι μια τεράστια επιτυχία για τη χώρα μας. Ωστόσο η κοινωνία πρέπει να «ανοίξει» σταδιακά, χρησιμοποιώντας τις μαθηματικές εκτιμήσεις και την επάρκεια του συστήματος, δήλωσε ο Σ. Τσιόδρας.

Ενημέρωση για τον κορωνοϊό στις 22/04/20

Διαβάστε περισσότερα:

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!