Έρωτας στην εποχή κορωνοϊού

Ο έρωτας είναι ένα δύσκολο κομμάτι από μόνο του. Ένα περίπλοκο παζλ που δεν μπορούν να λύσουν όλοι επιτυχώς. Κάποιοι ενώνουν κομμάτια που είναι παρόμοια, αλλά όχι κατάλληλα το ένα για το άλλο, όταν βρίσκονται δίπλα-δίπλα. Επιθυμούν αυτά τα κομμάτια να μη σπάσουν, για να μη διαλυθεί το παζλ. Δεν είναι σωστά λυμένο… Απλώς είναι σε καλύτερη κατάσταση από το να υπήρχαν μεμονωμένα τα κομμάτια.

Ο κορωνοϊός έρχεται να δυσκολέψει την ζωή των ερωτευμένων, των ανθρώπων που αγαπάνε κάποιον συνάνθρωπό τους και βρίσκονται μακριά λόγω αυτής της κατάστασης, ακόμη και ανθρώπων που γνωρίστηκαν εντός καραντίνας και θέλουν να ζήσουν το όνειρό τους. Εν τέλει δεν μπορούν να κάνουν και πολλά… Ίσως περνούν κάποιο χρόνο μαζί όμως αυτός πιθανό να μην είναι αρκετός.

Σίγουρα τα ζευγάρια χρειάζονται και άλλες δραστηριότητες οι οποίες είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν σε μια τέτοια περίοδο.
Η υπομονή είναι μεγάλη αρετή και η επιμονή κρίνεται απαραίτητο εργαλείο ώστε να μπορεί ο καθένας να έχει αυτό που θέλει. Δείξε του/της πόσα νιώθεις. Ακόμη και έτσι όπως είμαστε, χρειαζόμαστε αγάπη και φροντίδα στη ζωή μας. Αληθινά αισθήματα. Γεμίσαμε ψεύτικες ελπίδες που τις σκόρπισε ο άνεμος. Θέλουμε κάτι που θα πατάει σταθερά στη γη ενώ ταυτόχρονα θα μας απογειώνει στον έβδομο ουρανό λόγω έκρηξης συναισθηματικού φορτίου.

Μην παρατάτε κανένα όνειρό σας λόγω της κατάστασης που επικρατεί. Παλέψτε για ό,τι αγαπάτε και φροντίστε να μείνει στη ζωή σας. Αρκεί φυσικά να σας ταιριάζει και να σας κάνει χαρούμενους. Ο κορωνοϊός θα φύγει κάποια στιγμή και τότε θα ενωθούν ξανά οι άνθρωποι. Φίλοι, συγγενείς, ζευγάρια. Παντού θα υπάρξει χαρά και ευημερία στις ψυχές μας – τουλάχιστον αυτό ευελπιστώ να συμβεί. «Είναι δύσκολο» μου είπαν. «Δεν γεννηθήκαμε, για να παλεύουμε στα εύκολα» τους απάντησα.

Η ψυχολογία μας έχει ανάγκη να βρίσκεται σε κατάσταση που μπορεί να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες της ζωής. Ένας άνθρωπος είναι αρκετός να μας βοηθήσει τόσο πολύ που θα ξεχάσουμε ό,τι κακό ζήσαμε με τα προηγούμενα κομμάτια του παζλ. Χρειαζόμαστε αυτή την ένωση ώστε να σχηματιστεί η τελική εικόνα του παζλ και να είμαστε χαρούμενοι για όσα πετύχαμε.

Η ζωή μας δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει απρόοπτα γεγονότα. Αυτό μεταφράζεται σε ανάγκη για γρήγορη προσαρμογή. Όσο πιο γρήγορα μπορέσουμε και προσαρμοστούμε σε μια κατάσταση, τόσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά θα την αντιμετωπίσουμε. Συνεπώς, καλό θα ήταν να έχουμε ένα πρόγραμμα ευέλικτο και βραχυπρόθεσμο, περίπου ενός μόλις έτους, ώστε να μπορούμε να το αλλάξουμε σε κάθε πιθανή κακουχία.

Ας είμαστε καλά και να παλεύουμε για αυτά που αγαπάμε. Να κυνηγάτε τα όνειρά σας και τους ανθρώπους σας ανεξαρτήτως καταστάσεων. Εύχομαι μετά από αυτή τη περίοδο να είμαστε όλοι στην αγκαλιά του ανθρώπου που σκεφτόμαστε πριν κοιμηθούμε και μόλις ξυπνήσουμε. Με αυτόν τον άνθρωπο είμαστε ερωτευμένοι και ο έρωτας είναι κάτι που χρειαζόμαστε στη ζωή μας. Σήμερα και κάθε σήμερα η αγάπη μάς δίνει ελπίδα για ζωή! Ας μην την αφήσουμε…

Επιμέλεια άρθρου: Ευγενία Κελαράκου

Ονομάζομαι Γρηγοριάδης Αντώνιος και κατάγομαι από τη πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Είμαι τελειόφοιτος του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο τμήμα λογιστικής και χρηματοοικονομικής. Στον ελεύθερό μου χρόνο μου αρέσει να αρθρογραφώ και να τρέχω/περπατάω. Είναι δύο πράγματα που ηρεμούν την ψυχή και το μυαλό. Σας τα συνιστώ ανεπιφύλακτα! Με αγάπη, Ο αρθρογράφος σας