Χαρδαλιάς: ποιες περιοχές εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, ανακοινώθηκαν ποιες περιοχές μετακινούνται επίπεδο κινδύνου.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 20/02 στις 6 το πρωί μέχρι και τη Δευτέρα 1η Μαρτίου εντάσσονται: ο δήμος Καλυμνίων, ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου της Π.Ε. Θεσσαλονίκης όπου η ανίχνευση της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης προκαλεί προβληματισμό στην επιτροπή.

Επίσης στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν οι Π.Ε.: της Αχαΐας, της Εύβοιας (πλην Σκύρου), ο δήμος Μυκόνου και η περιφέρεια Αττικής.  

Όσον αφορά το επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) εντάσσονται από τις 20/02 στις 6 το πρωί μέχρι και τη Δευτέρα 1η Μαρτίου: η Π.Ε. Κεφαλληνίας, ο δήμος Θάσου και όλη η Π.Ε. Ηλείας (εκτός του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων), ο δήμος Αγιάς της Π.Ε. Λάρισας, ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης, ο δήμος Κορίνθου και Νεμέας, ο δήμος Άργους – Μυκηνών της Π.Ε. Αργολίδας και ο δήμος Ζίτσας της Π.Ε. Ιωαννίνων.

Επιπλέον περιοριστικά μέτρα δεν παρατείνονται στις εξής περιοχές λόγω βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας: Δήμος Θήρας, Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης, Π.Ε. Ζακύνθου, Δήμος Εορδαίας Κοζάνης, Δήμος Σπάρτης. Όλες οι περιοχές αυτές εντάσσονται στο επίπεδο επιτήρησης (πορτοκαλί).

Οι υπόλοιπες περιοχές παραμένουν στα ίδια επίπεδα που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!