Χαρδαλιάς: Συνεχίζει η απαγόρευση μετά τις 21.00 – σε lockdown ο δήμος Αχαρνών

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσίασε μερικές διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα από την Δευτέρα, καθώς και την ισχύ των επιπρόσθετων περιοριστικών μέτρων.

Συγκεκριμένα, από 18 Ιανουαρίου διατηρείται σε ισχύ η απαγόρευση μετακίνησης από τις 21.00 – 5.00 όπως και η απαγόρευση μετακίνησης σε άλλο νομό, δηλαδή ό,τι ισχύει και τώρα. Εξαιρούνται λόγοι εργασίας, υγείας κ.λπ. με τα απαραίτητα έγγραφα. Σχετικά με την αύξηση προστίμων στα 500 ευρώ θα αξιολογηθεί σε λίγες μέρες και αν υπάρχει συμμόρφωση με τα μέτρα ή υπάρχει κατάχρηση.

Για τους λατρευτικούς χώρους ισχύουν τα εξής: κατά τις λειτουργίες επιτρέπεται 1 άτομο ανά 25 τ.μ. με ανώτατο όριο τα 50 άτομα. Σχετικά με το κυνήγι και το ψάρεμα, παραμένουν σε αναστολή.

Για τις περιοχές με τα επιπρόσθετα περιοριστικά μέτρα, τα επιπλέον μέτρα αίρονται για το δήμο Ελευσίνας διότι παρατηρείται μείωση ιικού φορτίου, ενώ για τον Ασπρόπυργο τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.

Επιπρόσθετα, η επιτροπή αποφάσισε επιπρόσθετα περιοριστικά μέτρα για το δήμο Αχαρνών της Ανατολικής Αττικής, όπου εντοπίζονται αυτή τη στιγμή 166 ενεργά κρούσματα. Επίσης αποφασίστηκε άρση των μέτρων στο δήμο Κοζάνης (πλην της δημοτικής κοινότητας Κρόκου) και στο δήμο Βοΐου (πλην της δημοτικής ενότητας Σιάτιστας). Ο δήμος Εορδαίας παραμένει και αυτός σε επιπρόσθετα μέτρα.

Άρση επιπρόσθετων περιοριστικών μέτρων αποφασίστηκε στις τοπικές κοινότητες Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ηπίου της Ροδόπης, την τοπική κοινότητα Σπερχειάδας του δήμου Μακρακώμης, την τοπική κοινότητα Κέλλης Φλώρινας.

Παράταση μέτρων αποφασίστηκε για την τοπική κοινότητα Ανθήλης Λαμιέων, Παλαιοκάστρου Λασιθίου, στην Κάλυμνο, στο δήμο Σπάρτης και στις Π.Ε. Βοιωτίας, Λέσβου και Αργολίδας.

Πηγή: Ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!