Έρευνα: Η σωματική άσκηση στο μάθημα αυξάνει την επίδοση των μαθητών;

Μια νέα έρευνα έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω στη διδασκαλία στα σχολεία! Η συγκεκριμένη έρευνα προσπάθησε να εκτιμήσει τα πλεονεκτήματα που θα έχει η σωματική άσκηση στη διάρκεια των μαθημάτων.

Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά εντυπωσιακό, καθώς η έρευνα έδειξε ότι η σωματική άσκηση είχε θετική επίδραση στην επίδοση των μαθητών κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Παιδιά που έκαναν κάποια άλματα ή κάποιο τρέξιμο κατά τη διάρκεια του μαθήματος φαίνεται πως τα πήγαιναν καλύτερα στα τεστ σε σχέση με όσα ήταν πιο στάσιμα!

Σύμφωνα με τους ερευνητές τα παιδιά δαπανούν πολλές ώρες στην «καθιστική μάθηση», οπότε η σωματική δραστηριότητα τους κάνει καλό στην υγεία. Τους δημιουργεί μια αξέχαστη εμπειρία και τα βοηθάει να μάθουν περισσότερο αποτελεσματικά.

Η συγκεκριμένη έρευνα περιείχε δεδομένα από 12.663 μαθητές ηλικίας 3-14 ετών. Μεγάλο μέρος του δείγματος (περίπου το μισό) ήταν από τις ΗΠΑ και μετά ακολούθησαν χώρες όπως Αυστραλία, Ολλανδία, Κίνα, Ιρλανδία, Κροατία, Σουηδία, Πορτογαλία, Ισραήλ.

Για παράδειγμα κάποια παιδιά του Δημοτικού στην Ολλανδία που έκαναν ενεργή σωματική άσκηση στο μάθημα 3 φορές τη βδομάδα για 2 χρόνια, είχαν μεγαλύτερη πρόοδο στα Μαθηματικά και την ορθογραφία.

Πηγή:

University College London. “Physical activity in lessons improves students’ attainment.” ScienceDaily. 15 October 2019. <www.sciencedaily.com/releases/2019/10/191015192938.htm>.

Επικαιρότητα-Νέα-Ειδήσεις!