Η ζωή είναι όμορφη!

Διαβάζουμε διάφορα άρθρα, μιλάμε με διάφορους ψυχολόγους αλλά και με δικά μας άτομα για να μπορέσουμε να καταλάβουμε την πραγματική έννοια της ζωής. Τη ζωή την καταλαβαίνεις μέσα από βιώματα, από ανθρώπους, από βιβλία, από την ψυχολογία… Από παντού!

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!
Από το πιο μικρό πλάσμα στη γη μέχρι και το πιο μεγάλο!
Η χαρά της ζωής είναι παντού! Στον αέρα που αναπνέουμε, στα δέντρα, στα φυτά, στα λουλούδια, στα ζώα, στα παιδιά, σε όλους τους ανθρώπους γύρω μας! Όπου και να κοιτάξουμε υπάρχει!

Όμως, όταν είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, την βλέπουμε ή απλώς δεν της δίνουμε σημασία και συνεχίζουμε την καθημερινή μας ρουτίνα; Έχουμε αναλογιστεί ποτέ πραγματικά; Μήπως τα θεωρούμε όλα δεδομένα και την έχουμε ξεχάσει; Ή μήπως ζούμε μονάχα για τα υλικά αγαθά και έχουμε ξεχάσει την πραγματική αξία της ζωής; Μήπως τη ζωή τη θυμόμαστε μόνο όταν αρρωσταίνουμε ή έχουμε κάποιο πρόβλημα υγείας ή κάτι μας απασχολεί; Δυστυχώς, οι περισσότεροι από μας αυτό κάνουμε… Έχουμε ξεχάσει να ζούμε αληθινά…

Βγες έξω στον ήλιο να περπατήσεις.
Πήγαινε μια βόλτα στη φύση, κάνε κάτι όμορφο για σένα που να σε «γεμίζει» και να σε ευχαριστεί αληθινά! Ζήσε την κάθε σου στιγμή!

ΓΕΛΑ! ΑΓΑΠΑ! ΠΑΙΞΕ! ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ! ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ!

Η αγάπη για τη ζωή λοιπόν είναι να κάνεις καθημερινά πράγματα που αγαπάς και σε γεμίζουν! Όπως και οι άνθρωποι που πρέπει να έχεις κοντά σου, να είναι άτομα που σε κάνουν χαρούμενο και ευτυχισμένο! Αυτή πάντα θα σου στέλνει δοκιμασίες και δυσκολίες προκειμένου να σε αφυπνίσουν και για να σε κάνουν να δράσεις για να καταφέρεις να την αντιμετωπίσεις κατάματα!

Από την Μαριαλένα Κωνσταντινίδου

Δείτε βίντεο με θέματα ψυχοκοινωνικού ενδιαφέροντος στο κανάλι ψychosocials

Οι Ψychosocials είναι μια ομάδα από εθελοντές φοιτητές ψυχολογίας και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου, πάνω σε θέματα ψυχοκοινωνικού ενδιαφέροντος που απασχολούν την κοινωνία μας.